Näin meillä kevennetään kuormitusta - Levyx oy

Levyx-yrityksen työntekijöitä yhteiskuvassa

Miten Levyxillä kevennetään työn kuormitusta?

Meillä puhutaan avoimesti kaikesta. Sanomme kavereille, että heidän pitää vaan ehdottaa, jos tarvitsevat esimerkiksi uuden tuolin, työkalun tai kärryn. Keskustelemme, korjaamme ja hoidamme asiat heti.

Yleensä kaverit hoitavat itse pienemmät pulmat ja isommat asiat ratkaisemme yhdessä. Esimerkiksi vähän aikaa sitten yhden kappaleen sisälle jäi lastuja. Kavereiden ehdotuksesta hommasimme led-valot, jotta kappaleen sisälle näkee paremmin. Tällainen ongelmien yhdessä ratkaiseminen tekee työstä mielekkäämpää.

Meillä jokainen voi ennakoida työtään. Hommat sujuvat paremmin, kun ne eivät tule yllätyksenä. Kaverit voivat myös itse järjestää työnsä koneellaan tai sopia keskenään, kuka menee milloinkin mille koneelle. Näin työ pysyy mielekkäänä ja useat koneet tulevat tutuiksi.

Fyysistä kuormitusta kevennämme esimerkiksi trukeilla, kärryillä, säädettävillä työjakkaroilla ja kumimatoilla, jotta ei seistä suoraan betonilattialla. Lisäksi käytetään vaihtojigejä ja pikakiinnittimiä, eikä kurotella turhaan koneiden sisälle. Meillä on myös toiveesta rekkitanko, jossa voi työn lomassa roikkua ja venyttää selkää.

Miten kuormituksen keventäminen näkyy työyhteisössänne?

Meillä ei ole riitoja. Kaverit ovat olleet pitkään meillä töissä, melkein kaikki 10-16 vuotta. Tunnemme hyvin toisemme, ja niin kuin hyvässä avioliitossakin uskallamme sanoa puolin ja toisin suuttumatta. Välillä on kiva väitellä ihan vaan väittelemisen vuoksi vaikka kalastuksesta tai talvirenkaista.

Meillä ei ole myöskään pitkiä sairauspoissaoloja. Ei meille kipeänä tulla, mutta ei kyllä ole ollut montaa sairauspoissaoloakaan. Tapaturmatkin ovat yleensä sellaisia, että laastarilla pärjätään. Esimerkiksi terävästä kappaleesta voi tulla pieni haava sormeen.

Osa kavereista tulee töihin etuajassa. Sanovat, että laitettiin koneet lämpiämään, jotta päästään aloittamaan työt jo kello 7.00. Meillä on toki liukuva työaika, ja plussasaldoista ja vapaista voi sopia joustavasti.

Meillä työt sujuvat. Kaverit ovat aktiivisia ja yrittäjähenkisiä. Kaikki ymmärrämme, miten tärkeää on, että laadukas tavara lähtee ajoissa asiakkaalle.

Kolme kuormituksen kevennysvinkkiä!

  1. Anna jokaiselle mahdollisuus ennakoida ja suunnitella työtään. Meillä esimerkiksi on tilauslistat esillä kaksi viikkoa etukäteen. Kaverit miettivät pari viikkoa eteenpäin, mikä on heille paras ja ehkä nopeinkin tapa tehdä työnsä. Luotamme, että asiakkaille menevät tilaukset lähtevät eräpäivänä.
  2. Huomioi kunkin työntekijän työkyky. Olemme esimerkiksi erikokoisia, ollaan sen mukaisesti työkoneilla. Näin ei kenenkään tarvitse turhaan kurkotella koneella.
  3. Ole aktiivisesti mukana. Me Levyxin perustajat teimme alussa työt kolmistaan. Autamme edelleen koneella tai teemme tarvittaessa toista vuoroa. Näin huomaamme mahdolliset epäkohdat ja voimme itsekin ottaa puheeksi, jos jokin työvaihe tuntui vähän raskaalta.

Kysymyksiin vastasivat:

toimitusjohtaja Antti Käki

myyntijohtaja Ari Kaurila