Tietoa kampanjasta

Terveellinen työ kampanja hero 1

Työn keventämisen keinot käyttöön 2020-2022

Kampanjassa kevennämme tuki- ja liikuntaelinten – lihasten, nivelten, jänteiden, hermojen ja luiden – kuormitusta työssä.

Laajennamme perinteistä fyysistä näkökulmaa ja kevennämme myös henkistä, sosiaalista ja kognitiivista kuormaa. Tutkimusten mukaan esimerkiksi liiallinen aivokuorma, tyytymättömyys työhön, työn liian suuret vaatimukset tai vähäiset vaikutusmahdollisuudet lisäävät tule-riskiä.

Tyypilliset tule-vaivat, kuten selkä- ja niskakivut aiheuttavat kohtuuttoman paljon sairauspoissaoloja ja työkyvyttömyyttä. Inhimillisen kärsimyksen lisäksi on arvioitu, että tule-sairaudet maksavat yhteiskunnalle miljardeja euroja vuosittain.

Kampanjan teemat Suomessa 2020-2022

Kampanjan teemat kuvattuna eri värein

Kampanjan toteuttajat

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto vastaa Terveellinen työ -kampanjoista. EU-OSHA on vuonna 1994 perustettu Euroopan unionin virasto, jota johdetaan Espanjan Bilbaosta.

Jokaisessa jäsenmaassa toimii EU-OSHAn koordinaatiokeskus, joka toteuttaa kaksivuotiset kampanjat kotimaassaan. Terveellinen työ -kampanjalla on pitkät perinteet, se järjestetään jo 14. kerran. Kampanjan teemat ovat samat kaikissa jäsenmaissa. Suomessa Työterveyslaitos vastaa koordinaatiosta ja kampanjasta vuodesta 2020 alkaen.

Kysy kampanjasta

Henkilökuva Taina Pääkkönen

Taina Pääkkönen

vanhempi asiantuntija

taina.paakkonen [at] ttl.fi

+358 30 474 2616

Kirsi Ahola

Kirsi Ahola

johtaja

kirsi.ahola [at] ttl.fi

+358 30 474 2492