Hyvien käytäntöjen kilpailu

Kuvituskuva: Terveydenhuollon työntekijä digitaalisuuden symbolien ympäröimänä

Onko työpaikallasi hyviä kokemuksia jaettavaksi? 

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto järjestää jäsenvaltioiden kanssa Terveellinen työ – Digiajan turvallinen ja terveellinen työ 2023–2025 kampanjan yhteydessä Hyvien käytäntöjen kilpailun.  

Osallistu kilpailuun

Mitä?

Kilpailun tavoitteena on kerätä ja jakaa työterveyden ja -turvallisuuden näkökulmasta onnistuneita esimerkkejä työelämän digitalisaatiosta euroooppalaisilta työpaikoilta. EU-OSHA etsii esimerkkejä, joissa työterveyden ja -turvallisuuden hallintaa lähestytään kokonaisvaltaisesti ja joissa sekä työnantajat että työntekijät ovat sitoutuneet yhteistyöhön. Hyvien käytäntöjen ratkaisujen tulee olla kestäviä ja sovellettavissa myös muille työpaikoille. 

Milloin?

Oman työpaikan hyvän käytännön esimerkin voi ehdottaa kisaan alkusyksystä 2024. Ehdotukset arvioidaan ensin Suomessa ja näistä valitaan kaksi ehdokasta eurooppalaiseen kisaan syksyn 2024 aikana. Eurooppalaisen arviointiryhmän valitsemat kisan voittajat ja kunniamaininnan saavat esimerkit nimetään huhtikuussa 2025. Voittajat palkitaan Bilbaossa, Espanjassa järjestettävässä tilaisuudessa loppuvuodesta 2025.

Miksi osallistua? 

Osallistumalla kisaan laitat työpaikkasi onnistumisen kokemukset jakoon ja edistät yhteistä hyvää työelämää. Osallistujien esimerkit saavat näkyvyyttä kotimaassa Työterveyslaitoksen viestinnässä ja eurooppalaisessa kisassa menestyneet myös EU-OSHAn viestinnässä. 

Miten? 

Tarkemmat ohjeet ja aikataulu osallistumiselle julkaistaan tällä sivulla vuoden 2024 alussa. 

Lisätiedot

Henkilökuva Taina Pääkkönen

Taina Pääkkönen

vanhempi asiantuntija
Sähköpostiosoite
taina.paakkonen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2616