Sisäilmastoselvitys ja olosuhdearviointi

Olosuhdearviointi kertoo kokonaiskuvan rakennuksen sisäilman laadusta ja olosuhteista. Arviointi perustuu sisäilmastoselvityksen tuloksiin. Sisäilmastoselvitys on sisäilmaan vaikuttavien rakennus- ja taloteknisten tekijöiden selvitys. Työterveyslaitoksen ohje sisäilmaselvityksen ja olosuhdearvioinnin laatimiseksi on uudistettu.

Vastaa sisäilmakyselyymme 30.4.2024 mennessä >>

Kaaviokuva, jossa kolme laatikkoa järjestyksessä: 1. Sisäilmastoselvitys, 2. Olosuhdeaarviointi (Terveydellisen merkityksen arviointi tarvittaessa), 3. Toimenpiteet

Kuva: Olosuhdearviointi osana rakennuksen selvityksiä. 

Näille sivuille on koottu pääkohdat sisäilmastoselvityksestä ja olosuhdearvioinnista perustuen uuteen ohjeeseen. Ohje on tarkoitettu toimistojen ja toimistojen kaltaisten työpaikkojen, kuten koulujen, päiväkotien ja sote-tilojen sisäilmastoselvityksiin ja olosuhdearviointiin.

Uusi ohje Sisäilmastoselvitys ja olosuhdearviointi 2023  korvaa aiemmat altistumisolosuhteiden ja olosuhdearvioinnin ohjeet (Ks. verkkouutinen 11.5.2023). Työterveyslaitos on uudistanut  myös terveydellisen merkityksen arviointiohjeen.
 

Video: Vanhempi asiantuntija Päivi Isokääntä kertoo, miten sisäilmastoselvitys ja olosuhdearviointi tehdään Työterveyslaitoksen uuden ohjeen mukaan.

Kysy lisää asiantuntijoiltamme

Palautetta ohjeesta voi antaa suoraan asiantuntijoillemme ja Työterveyslaitoksen yhteydenottolomakkeen kautta. 

Päivi Isokääntä

Päivi Isokääntä

vanhempi asiantuntija
Sähköpostiosoite
Paivi.Isokaanta [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 7471

Sirpa Rautiala

vanhempi asiantuntija
Sähköpostiosoite
Sirpa.Rautiala [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 7168