Vaikutamme työelämän suuntaan

Mihin työelämä on menossa? Millaiset muutokset vaikuttavat suomalaisten työhyvinvointiin, työkykyyn, työterveyteen ja työturvallisuuteen? Työterveyslaitos tuottaa tutkittuun tietoon pohjautuvia ratkaisuja ja ottaa kantaa yhteiskunnallisesti tärkeisiin kysymyksiin. Tutustu näkemykseemme työelämän ajankohtaisista ilmiöistä.

Yhdessä tehdään suomalaisesta työelämästä maailman paras

Vaikuttamalla yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon Työterveyslaitos kehittää aktiivisesti tulevaisuuden työelämää.

Toimintamme tähtää siihen, että suomalaisen työelämän laatu paranee, työn tuottavuus kasvaa ja työhön osallistuminen lisääntyy myös työelämän murroksessa.

Nostamme aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun tutkittua tietoa työkyvystä, työterveydestä, työturvallisuudesta ja työhyvinvoinnista. ​

Myös näihin vaikutamme

Otamme kantaa ja tuotamme tietoa päätöksenteon tueksi

Työterveyslaitoksen raportti Hyvinvointia työstä 2030-luvulla tarjoaa näkymiä, joiden avulla varaudut ja vaikutat tulevaisuuteen kanssamme. 

Teemme korkeatasoista tutkimusta, joka palvelee suomalaista työelämää ja jonka tuloksista kerromme aktiivisesti myös mediassa. Vuonna 2021 julkaisimme yli 40 virallista lausuntoa päätöksenteon tueksi.

Toteutamme työelämän kehittämisohjelmia

Työterveyslaitos osallistuu aktiivisesti myös työelämää kehittäviin hallitusohjelmahankkeisiin. Tällä hetkessä käynnissä ovat Työkykyohjelma, Työn ja työhyvinvoinnin kehittämisohjelma TYÖ2030 ja Työelämän mielenterveysohjelma. 

Toimimme aktiivisesti kansainvälisissä ja kansallisissa verkostoissa

Toimimme Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston EU-OSHA:n Suomen koordinaatiokeskuksena (Focal Point), jonka kautta levitämme eurooppalaista tutkimustietoa työelämästä.

Työterveyslaitoksen asiantuntijat vaikuttavat lukuisissa korkean tason terveyttä ja turvallisuutta edistävissä työryhmissä.

Yhteistyössä edistämme tutkitun tiedon ja hyvien käytäntöjen levittämistä työterveydestä ja työturvallisuudesta.

Lisätietoa vaikuttamistyöstä

Onko sinulla kysyttävää Työterveyslaitoksen vaikuttamistyöstä? Voit olla yhteydessä, jos et löydä kaipaamaasi tietoa.

Kirsi Ahola

Kirsi Ahola

johtaja
Sähköpostiosoite
kirsi.ahola [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2492