Tietoa meistä

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja vaikuttaa. Tavoitteemme on tehdä suomalaisesta työelämästä maailman paras. Kehitämme hyviä työyhteisöjä ja turvallisia työympäristöjä yhdessä asiakkaidemme kanssa sekä tuemme työntekijöiden työkykyä.
Main Media
kuvituskuva

Me olemme Työterveyslaitos

Työterveyslaitos tutkii työn ja terveyden välistä suhdetta. Tuotamme tuoreimpaan työelämätutkimukseen pohjautuvia palveluita ja tietoa työpaikoille, päättäjille, työterveysyksiköille ja muille työhyvinvointia kehittäville organisaatioille.  

Tiedämme, että työhyvinvointi ja pidemmät, tuottavat työurat liittyvät kiinteästi yhteen. Panostus työkykyyn on investointi tuottavuuteen.

Tuemme työpaikkoja työympäristössä esiintyvien terveydellisten vaarojen ja haittojen ehkäisyssä ja poistamisessa. Etsimme konkreettisia ratkaisuja ja suosimme ongelmien ennaltaehkäisyä. 

Tiedämme ja tunnemme, miten suomalaiset työssä käyvät voivat ja millaista tukea he työssään tarvitsevat. Ymmärrämme työelämään vaikuttavat muutosvoimat, kuten ilmastonmuutoksen, väestön ikääntymisen ja monimuotoistumisen sekä uudet teknologiat ja ajattelutavat.  

Voit kääntyä puoleemme työhyvinvointiin, työterveyteen, työturvallisuuteen tai työelämän muutokseen liittyvissä asioissa. Vaikuttamalla näistä aiheista käytävään yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon Työterveyslaitos on rakentamassa Suomeen maailman parasta työelämää. 

Otamme kantaa

Hyvinvointia työstä 2030-luvulla

Työterveyslaitoksen raportti Hyvinvointia työstä 2030-luvulla tarjoaa näkymiä, joiden avulla varaudut ja vaikutat tulevaisuuteen kanssamme. 

Julkaisemme politiikkasuosituksia

Tutustu esimerkiksi tuoreimpiin tiedotteisiimme, kannanottoihimme ja politiikkasuosituksiimme Ajankohtaista-osiossa.

Laadimme lausuntoja

Vuonna 2021 olemme julkaisseet yli 40 virallista lausuntoa.