Tee ASA-ilmoitus verkossa – täyttöohjeet

Näin täytät ASA-ilmoituksen Excel-lomakkeen: työnantajan tiedot, ASA-aineet ja työmenetelmät, mittaukset ja altistuneet työntekijät. ASA-rekisteri on syöpäsairauden vaaraa aiheuttaville aineille ja menetelmille ammatissaan altistuvien rekisteri.

Tekniset ohjelmistovaatimukset: Excel MS Office 2007 tai uudempi, LibreOffice tai Applen Numbers. Järjestelmä tukee vain .xlsx -muotoisia tiedostoja. Jos käytät Applen Numbers-ohjelmaa, muuta tiedosto Excel-laskentataulukoksi ja valitse ominaisuus 'Yksi taulukkoa kohden'. Vanhemmissa Numbers versioissa voi olla oletuksena valinta 'Sisällytä yhteenvetotaulukko' ja se pitää poistaa, jotta tiedostoon ei muodostu ylimääräistä välilehteä.

lmoitustiedot on jaettu viidelle Excel-lomakkeen välilehdelle:

  1. Työnantajan tiedot
  2. ASA-aineet ja työmenetelmät
  3. Mittaukset
  4. Altistuneet työntekijät
  5. Täyttöohjeet  (Excelissä on paluulinkki tälle verkkosivulle)

Siirry välilehdeltä toiselle klikkaamalla Excel-lomakkeen alareunassa näkyviä välilehtiä.
Joidenkin täytettävien kenttien kohdalla tulee näkyviin keltaiselle pohjalle kirjoitettuja täyttöohjeita.

Välilehdillä 3 ja 4 olevat valintalistat avautuvat klikkaamalla alaspäin olevaa nuolta täytettävän kentän oikeassa reunassa. Valitse listalta tilanteeseesi sopiva vaihtoehto.

Esitäytetty lomake
Jos olet ladannut työosaston ilmoituslomakkeen ASA-rekisteristä edellisen vuoden ilmoitustiedoilla, lomakkeella näkyy lukittuina kenttinä ilmoitettava vuosi, työosaston ASA-osastonumero, työnantajan nimi ja Y-tunnus. Et voi itse muuttaa tietoja lukituissa kentissä. Jos haluat ilmoittaa saman yrityksen toisen työosaston tietoja, valitse oikea osasto sovelluksen edelliseltä sivulta (olemassa oleva osasto tai uusi osasto) ja lataa sen ilmoituspohja. Jos haluat ilmoittaa toisen yrityksen tietoja, kirjaudu ulos ja mene järjestelmään uudestaan ’Tee ASA-ilmoitus’-linkin kautta ja valitse Suomi.fi-palvelussa toinen yritys.

Uusi ilmoitus
Jos olet ilmoittamassa uuden työosaston tietoja tyhjälle lomakkeelle, täytä kaikki kysytyt kohdat. Työnantajan nimi ja Y-tunnus ovat jo valmiina ja nämä kentät on lukittu, joten et voi itse muuttaa niissä olevia tietoja. ASA-osastonumeroa uudelle osastolle ei ole vielä annettu. ASA-osastonumeron antaa rekisterinpitäjä. 

Huom! Jos sinulla on jo tarkenteella rajatut valtuudet vain tiettyihin osastoihin ja teet uuden osaston ASA-ilmoituksen, lisää ilmoituksen lisätietokenttään pyyntö, että lähettäisimme sinulle uuden osaston ASA-numeron sähköpostissa, jotta työnantajasi voisi lisätä numeron tarkenteiden luetteloon suomi.fi -valtuudet-palvelussa. Ilman hyväksyttyä uutta tarkennetta (uusi ASA-numero)  osastoa ei löydy luettelosta.

Jos haluat ilmoittaa toisen yrityksen tietoja, kirjaudu ulos ja mene järjestelmään uudestaan ’Tee ASA-ilmoitus’-linkin kautta ja valitse Suomi.fi-palvelussa toinen yritys.

Altistumista ympäristön tupakansavulle ei voi ilmoittaa tämän palvelun kautta.

Tarkempia kenttäkohtaisia täyttöohjeita löydät alta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Tavoitat asiantuntijamme puhelimitse tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen  asa [at] ttl.fi.

Annely Soosaar

Annely Soosaar

koordinaattori
Sähköpostiosoite
annely.soosaar [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2044