Tee ASA-ilmoitus verkossa – täyttöohjeet

Näin täytät Excel-lomakkeen
Sisällysluettelo

Tekniset ohjelmistovaatimukset: Excel MS Office 2007 tai uudempi, LibreOffice tai Applen Numbers. Järjestelmä tukee vain .xlsx -muotoisia tiedostoja.

Ilmoitustiedot on jaettu viidelle Excel-lomakkeen välilehdelle:

  1. Työnantajatiedot
  2. ASA-luokitellut aineet
  3. Mittaukset
  4. Altistuneet
  5. Täyttöohjeet

Siirry välilehdeltä toiselle klikkaamalla Excel-lomakkeen alareunassa näkyviä välilehtiä.
Joidenkin täytettävien kenttien kohdalla tulee näkyviin keltaiselle pohjalle kirjoitettuja täyttöohjeita.

Välilehdillä 3 ja 4 olevat valintalistat avautuvat klikkaamalla alaspäin olevaa nuolta täytettävän kentän oikeassa reunassa. Valitse listalta tilanteeseesi sopiva vaihtoehto.

Esitäytetty lomake
Jos olet ladannut työosaston ilmoituslomakkeen ASA-rekisteristä edellisen vuoden ilmoitustiedoilla, lomakkeella näkyy lukittuina kenttinä ilmoitusvuosi, työosaston ASA-osastonumero, työnantajan nimi ja Y-tunnus. Et voi itse muuttaa tietoja lukituissa kentissä. Jos haluat ilmoittaa saman yrityksen toisen työosaston tietoja, valitse oikea osasto sovelluksen edelliseltä sivulta (olemassa oleva osasto tai uusi osasto) ja lataa sen ilmoituspohja. Jos haluat ilmoittaa toisen yrityksen tietoja, kirjaudu ulos ja mene järjestelmään uudestaan ’Tee ASA-ilmoitus’-linkin kautta ja valitse suomi.fi-palvelussa toinen yritys. Jos työnantajan nimessä on muutostarpeita, ilmoita tieto Lisätietoja-kentässä sivun alalaidassa.

Uusi ilmoitus

Jos olet ilmoittamassa uuden työosaston tietoja tyhjälle lomakkeelle, täytä kaikki kysytyt kohdat. Työnantajan nimi ja Y-tunnus ovat jo valmiina ja kentät ovat lukittu, joten et voi itse muuttaa niissä olevia tietoja. Jos haluat ilmoittaa toisen yrityksen tietoja, kirjaudu ulos ja mene järjestelmään uudestaan ’Tee ASA-ilmoitus’-linkin kautta ja valitse suomi.fi-palvelussa toinen yritys. ASA-osastonumeroa uudelle osastolle ei ole vielä annettu. ASA-osastonumeron antaa rekisterinpitäjä. Jos työnantajan nimessä on muutostarpeita, ilmoita tieto Lisätietoja-kentässä sivun alalaidassa.

Altistumista ympäristön tupakansavulle ei voi ilmoittaa tämän palvelun kautta. Käytä erillistä lomaketta ympäristön tupakansavulle altistuneiden ilmoittamisessa.

Tarkempia kenttäkohtaisia ohjeita löydät alta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Tavoitat asiantuntijamme puhelimitse tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen  asa [at] ttl.fi.

Annely Soosaar

Annely Soosaar

koordinaattori
Sähköpostiosoite
annely.soosaar [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2044