Suzanan työssä asiakasta palvellaan vimpan päälle

Biomonitoroinnin tuotepäällikkö Suzana Abenet rakastaa työtään Työterveyslaitoksessa. Haasteita ja mielenkiintoa riittää eläkeikään asti ja todennäköisesti sen jälkeenkin.
henkilökuvassa Suzana Abenet

Suzana Abenetin työssä parasta ovat asiakkaat. Jokainen päivä ja jokainen asiakas on erilainen. Toiset tarvitsevat enemmän apua, toiset vähemmän, mutta kaikkia palvellaan Suzanan sanojen mukaan vimpan päälle.

− Se mitä sanon, on viimeisen päälle tarkistettu, tulkinnan varaa ei saa jäädä. Ehdottoman luotettava pitää olla. 

Tähän työhön ei voi kiirehtiä

Biomonitoroinnissa mitataan työntekijöiden altistumista kemikaaleille. Kemiallisille aineille altistutaan muun muassa teollisuudessa ja rakennustyössä. Kemikaalien lisäksi työssä voi altistua biologiselle pölylle. Palomiehet puolestaan altistuvat palamisen tuloksena syntyneille PAH-yhdisteille. 

Biomonitoroinnin tuotepäällikön työ sisältää analytiikan kehittämistä, tuotekehitystä, asiakaspalvelua, hinnoittelua ja markkinointia. 

Ennen Työterveyslaitokselle tuloa Suzanalla oli jo monipuolinen työkokemus lääke- ja kosmetiikkateollisuudesta sekä ympäristöpuolelta. Koulutukseltaan hän on kemisti.

− Tähän työhön ei voi kiirehtiä suoraan koulunpenkiltä. Työssä pitää hahmottaa laajoja kokonaisuuksia ja kokemusta on oltava monesta näkökulmasta.

Tässä työssä pitää hahmottaa laajoja kokonaisuuksia ja kokemusta on oltava monesta näkökulmasta.

Suzana toimii myös lähiesihenkilönä. Esihenkilön rooli on opettanut pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä.

− Yritän olla palveleva esihenkilö, joka tukee taustalla ja auttaa muita onnistumaan työssään.

Työterveyslaitos on elävä Wikipedia

Työterveyslaitoksessa Suzana on nauttinut siitä, että saa tehdä työnsä niin kuin parhaaksi näkee. Koko ajan oppii uutta ja työnantaja kannustaa kouluttautumaan.

−Työtiksellä ei tarvitse Wikipediaa. Se osaaminen, mitä tässä talossa on, on valtava rikkaus. Kaikki perustuu tutkittuun tietoon ja joka asiaan löytyy parasta asiantuntemusta. 

Se osaaminen, mitä tässä talossa on, on valtava rikkaus.

Työterveyslaitoksen arvot, vaikuttavuus, luotettavuus ja tiimi, näkyvät työssä joka päivä. Ne tekevät työstä merkityksellistä.

−Halusin taloon juuri siksi, että Työterveyslaitos tukee suomalaista työelämää ja pureutuu työpaikkojen haasteisiin. Samalla kun teemme työpaikoista parempia, kehitymme myös itse.

Suzana kertoo suhtautuvansa elämään filosofisesti. Hän lukee paljon, seuraa maailman tapahtumia, kävelee ja pohtii. Lautamiehenä toimiminen antaa osviittaa siitä, mitä yhteiskunnan laidalla tapahtuu.

− Haluan elää täyttä elämää, olla iloinen ja auttaa muita.