Tutustu koulutuksiimme

Uusien tietojen ja taitojen oppiminen ja soveltaminen työhön nopeasti ja täsmällisesti on tärkeä työelämätaito. Ajankohtaisten koulutuksiemme avulla kehität omaa ja tiimisi osaamista joustavasti työarkeen soveltaen. Tarjonnastamme löydät työhyvinvoinnin, esihenkilötyön, työterveyden, työturvallisuuden ja työsuojelun koulutuksia, joissa olemme edelläkävijöitä. Tutustu koulutustarjontaamme ja kehitä osaamistasi.
kuvituskuva

Me Työterveyslaitoksessa kehitämme jatkuvasti vaikuttavia, työarkea tukevia oppimissisältöjä ja tarvelähtöisiä oppimisen tapoja asiakkaitamme kuunnellen. Tarjoamme kokonaisuuksia, jotka ovat joustavasti saatavilla, nopeasti ja vaivattomasti hyödynnettävissä ja helposti sovellettavissa omaan työhön.

Koulutuksia laajasti työelämän eri aiheista

Monipuolisesta tarjonnastamme jokainen löytää itselleen ja työyhteisölleen sopivan tavan kehittää osaamista työelämän tarpeisiin. Aiheet vaihtelevat työyhteisöjen hyvinvoinnista ja yksilön palautumisesta työterveyshuoltoon pätevöittäviin koulutuksiin. Olemme jakaneet koulutukset kolmeen aihealueeseen: Työhyvinvointi, työsuojelu ja työturvallisuus sekä työterveyshuolto.

Löydä itsellesi sopiva koulutus koulutuskalenteristamme, tai tutustu työhyvinvoinnin, työsuojelun ja työturvallisuuden sekä työterveyshuollon osaajaksi -sivuihimme.

Koulutuksia työyhteisöille ja yksityishenkilöille

Tarjoamme koulutuksia työyhteisöille ja organisaatioille sekä yksityishenkilöille. Suurimpaan osaan koulutuksistamme voi ilmoittautua kuka vaan aiheesta kiinnostunut.  

Työterveyslaitoksen koulutustarjontaan kuuluvat myös työterveyshuoltoon pätevöittävät koulutukset. Nämä koulutukset on suunnattu päteville lääkäreille, terveydenhoitajille, fysioterapeuteille ja psykologeille, jotka haluavat täydentää koulutustaan toimiakseen työterveyshuollon tehtävissä.

Lisätietoa pätevöittävistä koulutuksista

 

Neljä hyvää syytä tulla koulutuksiimme

 1. Kouluttajat ovat asiantuntevia
  Kouluttajamme ovat oman alansa asiantuntijoita, jotka tekevät myös itse kehittämistyötä eri projekteissa.
 2. Opetuksen sisältö on korkeatasoista
  Hyödynnämme opetuksessa uusinta tutkimustietoa ja toimivaksi todettuja menetelmiä.
 3. Verkostoidut oman alasi asiantuntijoiden kanssa
  Kasvatat vertaisverkostoasi, ja asiantuntijamme ovat käytettävissäsi myös koulutuksen jälkeen.
 4. Tieto on hyödynnettävissä työpaikalla
  Saat konkreettisia työkaluja työelämän kehittämiseen.

Tutustu kouluttajiimme ja lue heidän vinkkinsä siihen, miten saat koulutuksista parhaan hyödyn irti.

Koulutuksia lähinä, etänä ja hybridinä

Valikoimaamme kuuluu lähikoulutuksia, luentoja ja seminaareja, webinaareja, työpajoja, itsenäisiä ja valmentajan tukemia verkkovalmennuksia sekä näiden erilaisia variaatioita ja yhdistelmiä. Monipuolinen valikoima täydentyy erilaisilla digitaalisilla oppimisympäristöillä, kuten mikro-oppimisen kirjastolla ja virtuaalitodellisuutta hyödyntävällä Virtuario™ -alustalla. Lisäksi räätälöimme koulutuksiamme juuri teidän tarpeenne huomioiden.   

Lähikoulutuksia järjestämme Työterveyslaitoksen toimipisteillä Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Kuopiossa. Tarpeen mukaan koulutamme myös muissa kaupungeissa.  Vinkki! Voit hakea koulutuksiamme koulutuskalenterista paikan mukaan.

Osa koulutuksista toteutetaan täysin verkossa. Esimerkiksi itseohjautuvat verkkovalmennuksemme ovat kokonaisuuksia, jotka voi suorittaa kahden kuukauden aikana niin kuin itselle parhaiten sopii. Työyhteisöjen valmennukset voidaan toteuttaa valmentajan kanssa, mikä tukee mainiosti yhteistä oppimista. Teemme koulutuksia myös monimuotototeutuksina, joihin sisältyy sekä lähi- että etäopetusta.

Tilauskoulutukset (räätälöidyt toteutukset ryhmille joko verkossa, lähiopetuksena tai monimuotona) voidaan toteuttaa siellä, missä sinä haluat kouluttautua. Tulemme myös tarvittaessa kouluttamaan teidän tiloihinne.

Osaamisen kehittäminen verkossa - porrasmuotoinen infograafi verkkovalmennuksista

Pedagogiset periaatteet

Koulutuksemme perustuvat monitieteiseen tutkimukseen, vuosikymmenten kokemukseen ja vuorovaikutukseen työpaikkojen kanssa. Sovellamme koulutuksissamme pedagogisia periaatteitamme:

 1. Selkeys
  Koulutus on selkeä ja tiivis kokonaisuus, johon on helppo osallistua.
 2. Tavoitteellisuus
  Oppija määrittää itselleen selkeät tavoitteet ja arvioi niiden toteutumista.
 3. Sovellettavuus
  Oppiminen nivoutuu työpaikan arkeen. Uusia tietoja ja taitoja on helppo soveltaa.
 4. Yhteisöllisyys
  Tuemme toisilta oppimista. Koulutukset kannustavat tietojen ja taitojen jakamiseen työpaikalla.
 5. Luotettava tieto
  Koulutuksemme pohjautuvat tutkittuun tietoon ja käytännön osaamiseen työpaikoilla.
 6. Kannustavuus
  Kouluttajat ohjaavat positiivisesti ja rakentavasti kannustaen pohtimaan asioita syvällisemmin.