kuvituskuva
Toteutustapa
Verkkovalmennus

Huumausainetestien käyttö ja tulkinta -verkkovalmennus

Tavoitteena on, että huumausainetesteistä saadut tiedot ovat mahdollisimman luotettavat ja virheettömät ja että testattavan henkilökohtainen koskemattomuus ja yksityisyyden suoja sekä muut perusoikeudet otetaan asianmukaisesti huomioon. Tämä verkkovalmennus antaa perehtyneisyyden lääkärille ja hoitajalle huumausainetestaukseen ja lääkärille oikeuden positiivisen testituloksen tulkintaan (MRO = Medical Review Officer).

Yksittäiset osallistujat: lääkärit

Tilaa valmennus ja aloita itseopiskelu. Hinta 425 €/ osallistuja + alv 24%. Opiskeluaika 3 kuukautta.

Yksittäiset osallistujat: hoitajat

Tilaa valmennus ja aloita itseopiskelu. Hinta 350 €/ osallistuja + alv 24%. Opiskeluaika 3 kuukautta.

Tavoite ja hyödyt

Osallistuja hankkii valmiudet toteuttaa huumausainetestejä huumausaineasetuksen mukaisesti työterveyshuollossa ja opiskeluterveydenhuollossa. Tavoitteena on myös lisätä osaamista, joka edistää puuttumista päihteiden käyttöön ja päihdehaittojen vähentämistä työelämässä.

Sisältö

Verkkovalmennuksen pääteemoja ovat:

Huumausainetestaukseen liittyvä lainsäädäntö, näytteenotto ja testituloksen tulkinta, sekä tieto haitallisen päihdekäytön yleisyydestä ja siihen puuttumisen keinoista. Opetusmenetelminä käytetään luentoja ja harjoitustöitä.

Verkkovalmennuksen moduulit:

  1. Johdanto
  2. Huumausaineiden vaikutukset
  3. Lainsäädäntö (Työterveyshuollon erityispiirteet & Opiskeluterveydenhuollon erityispiirteet
  4. Päihdeohjelma
  5. Valvonnallinen näytteenotto
  6. Dokumentit
  7. Usein kysyttyjä kysymyksiä

Valmennukseen sisältyy lääkäreille pakollinen tentti, jonka suorittaminen hyväksytysti antaa lääkärille oikeuden positiivisen testituloksen tulkintaan (MRO = Medical Review Officer). Tentti on vapaaehtoinen hoitajille. Molemmissa vaihtoehdoissa valmennuksen suorittamisesta saa todistuksen.

Verkkokoulutukseen tulee muutoksia viimeistään vuoden 2024 alussa, koska Sosiaali- ja terveysministeriö on uusimassa Huumausainetestaus työelämässä -ohjeen. Ohjeessa selkeytetään ja täydennetään edellisessä vuoden 2006 ohjeessa epäselviksi tai puutteelliseksi jääneitä ohjeistuksia sekä huomioidaan edellisen ohjeen jälkeen tehdyt lainsäädäntömuutokset.

Kohderyhmä

Valmennus soveltuu huumausainetestaukseen osallistuville hoitajille ja näytteenottajille, sekä lääkäreille, jotka tulkitsevat huumausainetestejä työterveyshuollossa ja opiskeluterveydenhuollossa.

Kysy meiltä lisää

Miia Vahlsten

Miia Vahlsten

Lisätiedot ja ehdotus verkkovalmennuksen toteutuksesta

Sähköpostiosoite
miia.vahlsten [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2373
Johanna Vattuaho

Johanna Vattuaho

Verkkovalmennuksen käytännön toteutus

Sähköpostiosoite
johanna.vattuaho [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2749