Hanke

Enemmän aikaa empatialle? Hoivatyön teknologiavälitteinen viestintä ja työhyvinvointi

Millaisiin erilaisiin tarkoituksiin teknologiaa käytetään hoitajien ja asiakkaiden sekä hoitajien ja läheisten välisessä viestinnässä? Millaista osaamista ja toimijuutta hoitajilta vaaditaan teknologian käyttötilanteissa? Entä saavatko hoitajat lisää aikaa kohtaamisiin ja hoivaan älyteknologian käyttöönoton myötä? Enemmän aikaa empatialle -hanke pohtii myös, millaisia ratkaisuja hoitajien työhyvinvoinnin parantamiseen ja arviointiin voidaan kehittää yhdessä hoitajien, johdon ja alan vaikuttajien kanssa.
-

Aikataulu

8/2020–8/2022

Tavoitteet

  1. Tutkia, miten teknologiavälitteinen viestintä hoivatyössä vaikuttaa hoitajien työhyvinvointiin, työn muuttumiseen sekä asiakkaiden ja hoitajien väliseen suhteeseen kahdessa erilaisessa hoivatyön konseptissa: kotihoidossa ja tehostetussa palveluasumisessa.
  2. Vertailla teknologiaa hyödyntävän ja yhteisöllisyyttä korostavan palvelukonseptin vahvuuksia, heikkouksia ja vaikutuksia hoitajien työhyvinvointiin ja mahdollisuuksiin tuntea empatiaa asiakassuhteissa.
  3. Kehittää hoivatyön johdolle ja organisaatioille arviointitapa ja kriteereitä tehdä palvelukonseptiin liittyvät työhyvinvointivaikutukset näkyväksi, tavanomaisten työn tehokkuus- ja tuottavuusvaikutusten rinnalle.

Hankkeessa tapahtuu

Eveliina Saaren ja Vilja Levoniuksen Miksi empatiaa on hyvä tutkia? -luento FoibeAkatemiassa 2.12.2020

Kysy hankkeesta

Eveliina Saari

Eveliina Saari

projektipäällikkö, johtava tutkija

Sähköpostiosoite
eveliina.saari [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2712

Rahoittajat

Työterveyslaitos toteuttaa tutkimushankkeen yhdessä Työsuojelurahaston sekä Jyväskylän ja Helsingin kaupunkien vanhuspalveluiden, Diakoniasäätiön Foibe sr:n ja Viola-kotiyhdistys ry:n kanssa.

-