Kuvituskuva
Toteutustapa
Lähikoulutus

Merimieslääkäri ja merenkulku, pätevöittävä peruskurssi

Koulutus on merimieslääkärin pätevöittävää koulutusta, joka antaa kokonaiskuvan ja keskeiset perustiedot merenkulkijoiden terveydenhuollosta, laivaväen lääkärintarkastuksista sekä terveydellisen soveltuvuuden arvioinnista laivatyöhön. Liikennepalvelulain mukaisesti Liikenne- ja viestintävirasto (Traficom) hyväksyy hakemuksesta koulutuksen suorittaneen lääkärin merimieslääkäriksi enintään viideksi vuodeksi laivaväen lääkärintarkastusten tekemistä varten.

Yksittäiset osallistujat

Maksutapa: lasku

Aihe
Meriterveys
Ajankohta
18.–19.09.2024
Kesto
2 päivä
Paikkakunta
Helsinki
Ilmoittautumisaika
11.09.2023 – 30.08.2024
Koulutustapa
Avoin koulutus
Hinta
790
EUR
+ alv
0%

Tavoite ja hyödyt

Liikenne- ja viestintävirasto (Traficom) hyväksyy hakemuksesta koulutuksen suorittaneen lääkärin merimieslääkäriksi enintään viideksi vuodeksi laivaväen lääkärintarkastusten tekemistä varten (Laki liikenteen palveluista 320/2017). Myös Traficomin hyväksynnän aiemmin saaneen merimieslääkärin on päivitettävä merimiesterveydenhuollon ja laivatyön sopivuusarvioinnin asiantuntemustaan. Merimieslääkärin hyväksynnän uudistaminen edellyttää, että merimieslääkäri on ylläpitänyt asianmukaisesti osaamistaan ja osallistunut täydennyskoulutukseen.

Sisältö

Koulutuksessa käsitellään laivatyön terveydellisiä vaatimuksia, alustyöolosuhteiden erityispiirteitä sekä laivaväen lääkärintarkastuksen suorittamista kansainvälisten ja kansallisten määräyksien ja ohjeiden valossa. Harjoitellaan terveydellisen soveltuvuuden arviointia tapausesimerkkien kautta. Koulutukseen sisältyy myös koulutuspäiviä edeltävästi suoritettavat ennakkotehtävät ja ohjelmamateriaaleihin perustuva tentti.

Kohderyhmä

Merimieslääkärin pätevyyttä hakevat lääkärit, soveltuu myös päivityskoulutukseksi jo aiemmin merimieslääkärihyväksynnän saaneille lääkäreille. Jos kurssilla on tilaa, voidaan koulutukseen ottaa myös muita merenkulkijoiden terveydenhuollossa toimivia terveydenhuollon ammattilaisia (terveydenhoitajat, työfysioterapeutit, työpsykologit)

Kysy meiltä lisää

Päivi Miilunpalo

Päivi Miilunpalo

ylilääkäri
Sähköpostiosoite
paivi.miilunpalo [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 7529
Seija Reponen

Seija Reponen

Käytännön järjestely ja laskutus

Sähköpostiosoite
seija.reponen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2761

Asiakkaidemme kokemuksia

Lainaus
Asiaa oli paljon ja varsinkin käytännönläheisset potilastapaukset auttoivat tilanteen arviointia.
Lainaus
Käytännön läheisyys, monipuoliset luentoaiheet ja hyvät luennoitsijat.