Eurooppalaista tutkimustietoa työelämästä

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston eli EU-OSHAn tavoitteena on lisätä työterveyttä, -turvallisuutta ja tuottavuutta Euroopassa. EU-OSHA kerää, tuottaa ja levittää luotettavaa ja puolueetonta tutkimustietoa eurooppalaisesta työelämästä sekä kehittää työkaluja työterveyden ja -turvallisuuden edistämiseksi.
Kolme rakennustyöntekijää keskustelee työmaalla.

Työterveyslaitos tukee EU-OSHAn toimintaa Suomessa

Työterveyslaitos on Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston kansallinen koordinaatiokeskus. Tuemme viraston toimia välittämällä eurooppalaista tutkimustietoa suomalaisille työpaikoille. Välitämme myös EU-OSHAlle tietoa suomalaisen työelämän tilasta ja hyvistä käytännöistä.

Ajankohtaista

Hae sidosryhmätoiminnan yhteyshenkilöksi Brysseliin!

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto (EU-OSHA) etsii Brysseliin sidosryhmätoiminnan yhteyshenkilöä, joka tuntee hyvin EU:n toiminnan ja poliittisen päätöksenteon sekä omaa erinomaiset viestintätaidot. 

Yhteyshenkilön tehtävä tarjoaa

 • mielenkiintoisen mahdollisuuden päästä vaikuttamaan työterveyteen ja -turvallisuuteen Euroopan tasolla 
 • tilaisuuden työskennellä kansainvälisessä ympäristössä, asua Brysselissä tai sen läheisyydessä ja matkustaa esimerkiksi Espanjan Bilbaoon.

Tehtävässä edellytetään muun muassa valmiuksia

 • edistää sidosryhmien osallisuutta EU-OSHAn toiminnassa sekä luoda suhteita EU:n työmarkkinaosapuoliin, toimielimiin ja muihin alan eurooppalaisiin organisaatioihin 
 • tehdä aloitteita ja seurata sidosryhmäyhteistyön onnistumista EU:n toimielimissä ja eurooppalaisella tasolla sekä valmiuksia vahvistaa EU-OSHAn toiminnan vaikuttavuutta EU:n prosesseissa 
 • tunnistaa ja analysoida työterveyteen ja -turvallisuuteen liittyviä poliittisia ilmiöitä ja muutoksia sekä raportoida niistä 
 • edistää EU-OSHAn selvitysten tunnettuutta EU:n poliittisissa prosesseissa 
 • tukea EU-OSHAn rahoitusneuvotteluja Euroopan komission kanssa
 • toimia EU-OSHAn virallisena edustajana erilaisissa tilaisuuksissa ja työryhmissä sekä edistää EU-OSHAn näkyvyyttä ja toimintaa.

Hakijalta edellytetään

 • tehtävään sopivaa korkeakoulututkintoa ja vähintään kolmen vuoden tehtävää vastaavaa työkokemusta  
 • erinomaista englannin kielen taitoa ja hyvää ranskan kielen taitoa 
 • EU:n jäsenmaan tai Euroopan talousalueen maan kansalaisuutta.

Tehtävä on määräaikainen kolmeksi vuodeksi, mutta sopimusta on mahdollista jatkaa.  
 
Tehtävän kuvaus, tarkat vaatimukset ja linkki hakulomakkeeseen löytyvät EU-OSHAn verkkosivuilta. Hakuaika päättyy 12.6.2024. 

Tutustu tästä tehtävään ja hae (englanniksi)

Terveellinen työ -kampanjalla herätetään keskustelua työelämän digitalisaatiosta  

Keskeinen osa EU-OSHAn toimintaa on Terveellinen työ -kampanjat, joiden tavoitteena on lisätä tietoisuutta työterveyttä ja -turvallisuutta koskevista aiheista sekä työyhteisöjen että päättäjien keskuudessa.  

Lokakuussa 2023 käynnistyi uusi kolmivuotinen Digiajan turvallinen ja terveellinen työ -kampanja, jonka avulla herätetään keskustelua työelämän digitalisaatiosta. Miten edistyneet teknologiat muuttavat työntekemisen tapoja ja miten niiden käyttöönotto vaikuttaa työterveyteen ja -turvallisuuteen?  
 
Kampanjan keskeisiä teemoja ovat etä- ja hybridityö, alustatyö, työtehtävien automatisaatio, älykkäät digitaaliset järjestelmät sekä tekoälyn hyödyntäminen työn johtamisessa.
 

Lue lisää kampanjasta: terveellinentyo.fi

Seuraa meitä somessa

Seuraa toimintaamme sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla:
#TerveellinenTyö   #EUOSHA

Toiminnan koordinointi ja lisätiedot

Henkilökuva Taina Pääkkönen

Taina Pääkkönen

vanhempi asiantuntija 
taina.paakkonen [at] ttl.fi
+358 30 474 2616

Kirsi Ahola

Kirsi Ahola

johtaja
kirsi.ahola [at] ttl.fi
+358 30 474 2492

Kansallinen ohjausryhmä

Euroopan työterveys ja työturvallisuusvirasto toimii kolmikantaisesti. Suomen koordinaatiokeskuksen ohjausryhmään kuuluu edustajia työnantaja- ja työntekijäjärjestöistä sekä sosiaali- ja terveysministeriöstä. Työterveyslaitos johtaa ohjausryhmää. 

 

Mikä on EU-OSHA?

Katso esittelyvideo.