Työhyvinvointipäivä taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alojen freelancereille ja itsensätyöllistäjille Turussa
Tervetuloa pysähtymään oman hyvinvointisi äärelle!
Ohjelma sisältää asiantuntijapuheenvuoroja, jaksamista tukevia työpajoja sekä mielen ja kehon palautumiseen tähtääviä toimia. Ohjelmassa on muun muassa rentoa yhdessäoloa sekä itsensä johtamisen ja hyvinvoinnin tarkastelua.
Iltapäivällä voit valita, haluatko tarkastella omaa hyvinvointiasi TRE-stressinpurkumenetelmän, Flow-joogan, äänimaljarentoutuksen vai ryhmätyönohjauksen keinoin. Koko päivän on tarjolla nopeimmille hierontaa, johon voit varata ajan aamulla ilmoittautumisen yhteydessä. Päivä sisältää lounaan ja kahvit.
Työhyvinvointipäivä järjestetään Turussa yhteistyössä Turun kaupungin Kulttuurin kärkihankkeen kanssa. Paikka: Taiteen talo, Nunnankatu 4, 20700 Turku.
Hyvinvointitapahtuma on osa Mielenterveyden työkalupakki -hanketta, joka sisältyy Suomen kestävän kasvun ohjelmaan. Työterveyslaitoksen toteuttaman hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Taiteen edistämiskeskus, Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore, Muusikkojen liitto sekä Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto. Taiteen edistämiskeskuksessa työhyvinvointipäivän järjestelyistä vastaa taiteilija-asiantuntija Katriina Haikala (etunimi.sukunimi [at] taike.fi).
Tavoite ja hyödyt
Päivän tavoitteena on tarjota taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-aloilla työskenteleville mahdollisuus oman työhyvinvoinnin pohtimiseen. Työhyvinvointipäivän tarkoitus on myös tarjota mahdollisuus yhteisölliseen ja vertaisuuteen rakentuvaan kohtaamiseen ja verkostoitumiseen.
Sisältö
09:30–10:00 Ovet auki ja ilmoittautuminen
10:00–10:30 Tervetulosanat
10:30–11.15 Asiantuntijapuheenvuoro: Myötätuntoinen, tukeva ja rakentava suhtautuminen itseen. Ronnie Grandell, työterveyspsykologi, kouluttaja ja tietokirjailija
11.15-12:00 Toiminnallinen työpaja pohjautuen asiantuntija-alustukseen
12:00–13:00 Lounas
13:00–15:45 Työhyvinvointia tukevia toiminnallisia osuuksia, iltapäiväkahvit toiminnan ohessa
15.45-16:00 Tilaisuuden päättäminen
Iltapäivän toiminnallisessa osuudessa on valittavana seuraavat toiminnat:
TRE-stressinpurkumenetelmä. TRE on fysiologinen prosessi, jossa yksinkertaisella liikesarjalla aktivoidaan kehossa siellä luonnostaan ”asuva” tärinä. Tärinän avulla keho pyrkii vapauttamaan lihaksistoon ja hermostoon sitoutunutta energiaa ja sinne juuttuneita jännityksiä. TRE pyrkii tasapainoittamaan autonomisen hermoston tilaa ja näin edesauttaa kehon rentoutumista sekä edistää niin fyysisen kuin psyykkisen kuormituksen jälkeistä palautumista.
Flow-jooga. Flow-jooga on dynaamista joogaa eli virtaavaa liikettä oman hengityksen tahtiin, jossa liikutaan jooga-asennosta toiseen omaa kehoa kuunnellen.
Äänimaljarentoutus. Äänimaljarentoutus on rauhoittava ja palauttava harjoitus. Se pohjautuu äänimaljojen sointiin, värähtelyyn ja ääneen. Harjoitus tehdään itselle mieluisassa lepoasennossa ja sen aikana ei ohjata liikettä. Äänimaljarentoutuksessa niin keho, mieli kuin hermostokin pääsevät lepäämään.
Ryhmätyönohjauksen keskiössä on osallistujien ammatillinen kehittyminen. Ohjauksessa hyödynnetään myös ryhmään osallistuvien kokemuksia (vertaisoppiminen).
Kohderyhmä
Taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alojen apurahansaajat, freelancerit ja itsensätyöllistäjät