Työhyvinvointipäivä taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alojen freelancereille ja itsensätyöllistäjille Helsingissä
Tervetuloa pysähtymään oman hyvinvointisi äärelle!
Ohjelma sisältää asiantuntijapuheenvuoroja, jaksamista tukevia työpajoja sekä mielen ja kehon palautumiseen tähtääviä toimia. Ohjelmassa on muun muassa rentoa yhdessäoloa sekä itsensä johtamisen ja hyvinvoinnin tarkastelua.
Iltapäivällä voit valita, haluatko tarkastella omaa hyvinvointiasi äänimaljarentoutuksen, toiminnallisen työskentelyn vai TRE-stressinpurkumenetelmän keinoin. Koko päivän on tarjolla nopeimmille hierontaa, johon voit varata ajan aamulla ilmoittautumisen yhteydessä. Päivä sisältää lounaan ja kahvit.
Työhyvinvointipäivä järjestetään G Livelabissa Helsingissä, Yrjönkatu 3, 00120 Helsinki
Hyvinvointitapahtuma on osa Mielenterveyden työkalupakki -hanketta, joka sisältyy Suomen kestävän kasvun ohjelmaan. Työterveyslaitoksen toteuttaman hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Taiteen edistämiskeskus, Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore, Muusikkojen liitto sekä Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto. Muusikkojen liitossa työhyvinvointipäivän järjestelyistä vastaa freelancekoordinaattori Jaakko Kämäräinen (etunimi.sukunimi [at] muusikkojenliitto.fi) ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitossa freelancekoordinaattori Heidi Naakka (etunimi.sukunimi [at] teme.fi).
Tavoite ja hyödyt
Päivän tavoitteena on tarjota taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-aloilla työskenteleville mahdollisuus oman työhyvinvoinnin pohtimiseen. Työhyvinvointipäivän tarkoitus on myös tarjota mahdollisuus yhteisölliseen ja vertaisuuteen rakentuvaan kohtaamiseen ja verkostoitumiseen.
Sisältö
09:30–10:00 Ovet auki ja ilmoittautuminen
10:00–10:30 Tervetulosanat ja virittäytyminen. Hieronnat alkavat.
10:30–12:00 Asiantuntijapuheenvuoro: Jaakko Kämäräinen - Itsensä johtaminen taide-, tapahtuma- ja kulttuurialoilla
12:00–13:00 Lounas
13:00–15:45 Työhyvinvointia tukevia toiminnallisia osuuksia, iltapäiväkahvit toiminnan ohessa
15:45–16:00 Tilaisuuden päättäminen
Iltapäivän toiminnallisessa osuudessa on valittavana seuraavat toiminnat:
Äänimaljarentoutus. Äänimaljarentoutus on syvärentoutusmenetelmä, jossa nepalilaisten äänimaljojen, Koshi-kellojen ja muiden soittimien lempeät äänet ja värähtely johdattavat makuualustoilla, peittojen alla makaavat osallistujat lepoon ja rentoutumiseen. Rentoutus kestää 45 minuuttia, mutta osallistumiseen kannattaa varata aikaa reilu tunti. Rennoissa ja kiristämättömissä vaatteissa on helpompi rentoutua. Äänimaljarentoutusta ei yleensä suositella raskauden ensimmäisellä kolmanneksella sekä henkilöille, joilla on sydämentahdistin tai syöpähoidot käynnissä.
Toiminnallinen työskentely – Työhyvinvointi ja tietoisuus. Työpajassa tutkitaan tietoisuuden ja tiedostamisen merkitystä omassa työhyvinvoinnissa. Työskennellään pienissä ryhmissä ja suurryhmässä, keskustellaan sekä tehdään toiminnallisia ja osallistavia harjoituksia.
TRE-stressinpurkumenetelmä. TRE on fysiologinen prosessi, jossa yksinkertaisella liikesarjalla aktivoidaan kehossa siellä luonnostaan ”asuva” tärinä. Tärinän avulla keho pyrkii vapauttamaan lihaksistoon ja hermostoon sitoutunutta energiaa ja sinne juuttuneita jännityksiä. TRE pyrkii tasapainoittamaan autonomisen hermoston tilaa ja näin edesauttaa kehon rentoutumista sekä edistää niin fyysisen kuin psyykkisen kuormituksen jälkeistä palautumista. On tärkeää huomioida, että TRE ei sovi kaikille. Sitä ei suositella esimerkiksi sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen tai -diagnoosin jälkeen tai epilepsiaa sairastaville. Jos mietit TRE:n sopivuutta itsellesi, voit olla yhteydessä TRE-ohjaaja Heidi Naakkaan (etunimi.sukunimi [at] teme.fi).
Kohderyhmä
Taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alojen apurahansaajat, freelancerit ja itsensätyöllistäjät