Työterveyslaitoksen verkkopalvelua (www.ttl.fi) koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.ttl.fi ja on päivitetty 30.08.2021. Palvelun saavutettavuus on arvioitu yhteistyössä teknisen toimittajan kanssa.

Palvelun saavutettavuuden tila

Täyttää suurelta osin lain edellyttämät vaatimukset eikä palvelussa ole kriittisiä saavutettavuuspuutteita.

Ei saavutettava sisältö

Työterveyslaitoksen verkkopalvelu ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen. Palvelu (www.ttl.fi) uudistuu täysin vuoden 2021 aikana. Teemme jatkuvaa kehitystyötä saavutettavuusvaatimusten täyttämiseksi ja nykyiset puutteet tullaan korjaamaan viimeistään uudessa palvelussa.

Havaittava

Kaikki käyttäjälle esitettävä ei-tekstuaalinen sisältö ei ole varustettu saman tarpeen täyttävällä tekstivastineella. Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö.

Vastine puuttuu joistakin aikasidonnaisista medioista. Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 1.2.1 Pelkkä audio tai pelkkä video (tallennettu).

Syöttökentässä ei ole kuvausta. HTML:ää käytetään sisällön muotoiluun. Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 1.3.1 Informaatio ja suhteet.

Hallittava

Jokaisen linkin tarkoitusta ei voida selvittää yksin linkkitekstistä tai linkkitekstistä yhdessä ohjelmallisesti selvitettävissä olevan linkkikontekstin avulla. Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa).

Kaikilla näppäimistöltä käytettävillä käyttöliittymillä ei ole käyttötilaa, jossa näppäimistön kohdistuksen ilmaisin on näkyvissä. Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 2.4.7 Näkyvä kohdistus.

Ymmärrettävä

Kun sisältö edellyttää käyttäjän syötettä, tarjolla ei ole kaikkia nimilappuja tai ohjeita. Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 3.3.2 Nimilaput tai ohjeet.

Toimintavarma

Kaikkien käyttöliittymäkomponenttien nimeä ja roolia ei voida selvittää ohjelmallisesti. Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 4.1.2 Nimi, rooli, arvo.

Palvelun sisältö, joka ei kuulu lainsäädännön piirin:

  • Käyttäjien tai muiden ulkopuolisten tahojen palvelussa julkaisemat sisällöt, jotka eivät ole palveluntarjoajan itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia.
  • Karttoja, joita ei ole tarkoitettu navigointikäyttöön (esim. Työterveydeksi.fi).
  • Toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, ppt, xls), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018.
  • Verkkosisällöt, jotka on arkistoitu ennen 23.9.2019.
  • Video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen palvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000