Nyt laitetaan kroppa ja nuppi kuntoon!

Onko olosi vetämätön ja väsynyt? Etkö saa aikaiseksi haluamiasi asioita tai jaksa harrastaa? Oletko päivittäisten puuhiesi jälkeen niin väsynyt, ettet jaksa illalla tehdä mitään? Syynä saattavat olla elintapasi. Tästä oppaasta saat itsellesi tai lähiyhteisöllesi inspiraatiota ja vinkkejä, miten parannat vireyttäsi, edistät omaa muutostasi edes pienin askelin ja jaksat sekä töissä että vapaa-ajalla paremmin! Samalla voit arvioida, mikä sinulle on elämässäsi tärkeää.
ESR EU logo.

Väsymiseen ja kuormittumiseen vaikuttavat monet asiat elämässäsi. Ne voivat myös vaihdella merkittävästi elämäntilanteen mukaan. Joskus syynä voivat olla myös sairaudet. Pienet arjen valinnat vaikuttavat paljon vireyteesi. Kun rakennat päiväsi siten, että palautuminen on mahdollista, jaksat paremmin pitää huolta myös itsestäsi.

Toimitko nyt näin?

Sarjakuva, jossa nainen menee illalla myöhään nukkumaan, herää aamulla väsyneenä, lähtee töihin ilman aamupalaa, syö lounaalla epäterveellisesti ja on iltapäivällä ärtynyt ja illalla väsynyt.

Hyvinvointisi kannalta sinun kannattaisi toimia näin

Sarjakuva, jossa mies menee kymmeneltä illalla nukkumaan, syö aamulla aamupalan, pyöräilee töihin, syö terveellisen lounaan, pitää iltapäivällä välipalan tauon työkaverin kanssa ja menee illalla kuntosalille.

Opas soveltuu jokaiselle, joka haluaa parantaa vireyttään ja jaksamistaan elämäntapojen avulla. Ohjeistusta voi käyttää yksin tai ryhmässä.

Sisältö on suunniteltu yhteistyössä Suomen Sopimuspalokuntien liiton toimijoiden kanssa ja on osa TyhyverkostoX – Työterveyttä, työturvallisuutta ja työhyvinvointia verkostoituen -hankkeeseen kuuluvaa Kroppa ja nuppi kuntoon – Fyysisesti ja psyykkisesti kuormittavaa työtä tekevien terveyden ja työkyvyn edistäminen työpaikoilla -hanketta. Hanketta rahoittaa ESR. Kroppa ja nuppi kuntoon -verkkopalvelun toteuttamiseen ovat osallistuneet Isto Kujala ja Heini Kämäräinen Suomen Sopimuspalokuntien liitosta sekä Elina Ravantti Työturvallisuuskeskuksesta.

Kysy lisää asiantuntijoiltamme

Janne Halonen

Janne Halonen

erityisasiantuntija
Sähköpostiosoite
janne.halonen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2598
Jaana Laitinen

Jaana Laitinen

tutkimusprofessori
Sähköpostiosoite
jaana.laitinen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 6006