Palo- ja pelastustoimen työ: hyvät käytännöt

Pyörää ei kannata keksiä uudelleen. Pohditaanko työyhteisössänne perehdytykseen liittyviä käytäntöjä tai liikuntakoulutuksen uudelleen järjestämistä? Entä urapolkuja, organisaatioiden välistä yhteistyötä tai tiimityön malleja? Kokosimme tälle sivulle hyviä käytäntöjä palo- ja pelastustoimialalta eri puolilta Suomea. Tutustu tarinoihin ja vinkkeihin ja poimi joukosta parhaat käyttöön omalle työpaikallesi!
Palomies sammuttaa tulipaloa.
Euroopan sosiaalirahaston logo
Vipuvimaa EU:ltä logo

Perehdyttäminen, varhainen tuki ja urapolku

-

Hyvällä perehdyttämisellä on suuri merkitys palo- ja pelastustehtävien sujuvuudelle. Varhainen tuki edellyttää toimivia yhteistyörakenteita. Urapolkujen rakentaminen on palo- ja pelastustoimen tulevaisuutta.

Liikunta

-

Liikunnan harrastaminen on tärkeää palo- ja pelastustoimen henkilöstölle. Liikunta auttaa selviytymään työstä, edistää työkuormituksesta palautumista ja antaa hyvän unen. Toimiva liikuntakoulutus ja liikuntavastaavien kouluttaminen antavat eväät pitkille työurille.

Tiimitoiminta, organisaatioiden välinen yhteistyö ja työterveysyhteistyö

-

Tiimitoiminta sitouttaa yhteiseen tekemiseen. Organisaatioiden välinen yhteistyö edellyttää luottamusta ja yhteistyöhalukkuutta, mutta edistää kaikkien osapuolten turvallisuutta. Toimiva työterveysyhteistyö on riskialttiilla alalla kaiken A ja O.

Kysy lisää asiantuntijoiltamme

Jouni Sipponen

asiakkuuspäällikkö
Sähköpostiosoite
jouni.sipponen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 7023
Anne Punakallio

Anne Punakallio

johtava tutkija
Sähköpostiosoite
anne.punakallio [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2648
Satu Mänttäri

Satu Mänttäri

johtava tutkija
Sähköpostiosoite
satu.manttari [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 6093

Avainsanat