Työpaikka

Erityisasiantuntija, tilastotiede

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja vaikuttaa. Missiomme on ”Hyvinvointia työstä”, sillä terveellinen, turvallinen ja mielekäs työ luo hyvinvointia. Kehitämme asiakkaidemme kanssa hyviä työyhteisöjä ja turvallisia työympäristöjä sekä tuemme työntekijöiden työkykyä. Asiakkaitamme ovat työpaikat, päättäjät, kansalaiset, työterveysyksiköt sekä muut työhyvinvointia kehittävät organisaatiot.  Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Työntekijöitä on n. 530. Lisätietoja: www.ttl.fi @tyoterveys

Työsuhdetyyppi
Vakituinen työsuhde
Työsuhdetyyppi
Kokopäiväinen
Paikkakunta
Helsinki,
Kuopio,
Muu,
Oulu,
Tampere,
Turku
Toimiala
IT
Hakuaika
-

Erityisasiantuntija, tilastotiede

Haemme tilastotieteen erityisasiantuntijaa Työterveyslaitoksen Digi ja data -yksikköön.

Tavoitteenamme on vahvistaa tutkimus- ja kehittämishankkeidemme tilasto- ja datatieteellistä asiantuntemusta. Tehtävässä toimit tilastotieteen asiantuntijana tutkimusprojekteissamme, osallistuen aktiivisesti projektin aineiston tilastoanalyysin eri vaiheisiin. Kiinnityt vahvasti FPS-kyselytutkimuksen ja palveluiden tuottamiseen ja kehittämiseen, olennaisena tuotoksena vuosittain kyselyprosessin läpivieminen projektiryhmän kanssa. Osallistut yhteiskunnallisesti merkittäviin tutkimusprojekteihin, pääset suunnittelemaan omasta näkökulmastasi projektia jo hakuvaiheessa, analysoit dataa monipuolisesti; suunnittelet tutkimusasetelmaa, hallinnoit dataa, kehität työkaluja ja analyysiputkia sekä suunnittelet ja toteutat datan visualisointeja ja tilastollista testaamista ja raportointia. Taustasi mukaan voit myös tarjota neuvontaa tilasto- ja datatieteellisten menetelmien valinnassa sekä ohjelmistojen käytössä.

Mahdollisuuksia osallistua tiimin tekemiseen monia: voit osallistua tutkimuksen kehittämiseen ja tieteelliseen keskusteluun talon sisällä, voit osallistua sisäisille ja ulkoisille asiakkaille tarjottavan Työelämätieto-palvelun kehittämiseen tai voit osallistua Työterveyslaitoksen uudistuvan datainfran suunnitteluun, toteuttamiseen ja ylläpitoon. Tehtävänkuva räätälöidään valitun hakijan osaamisen ja kiinnostuksen mukaan.

Edellytämme ylempää korkeakoulututkintoa soveltuvalta alalta. Odotamme laajaa tilastotieteen menetelmäosaamista, mukaan lukien kokemus tutkimusasetelmien suunnittelusta, menetelmien valinnasta ja soveltamisesta sekä aineistojen analysoinnista. Lisäksi odotamme sinulta kokemusta kyselyaineistojen sekä rekisteriaineistojen käsittelystä ja analysoinnista.

Sinulla tulisi olla vahva tausta tilastotieteen menetelmiin, joita käytetään työterveyteen liittyvässä tieteellisessä tutkimuksessa. Taustasi mukaan voit neuvoa tilastotieteellisten menetelmien valinnassa ja käytössä sekä ohjelmistojen käytössä.

Odotamme myös kykyä käyttää useita tilastotieteen ohjelmistoja, kuten R, SAS, STATA, MPlus ja SPSS.

Katsomme eduksi koneoppimismenetelmien tuntemuksen ja ohjelmointiosaamisen sekä Python-käyttökokemuksen. Lisäksi arvostamme kokemusta joistakin keskeisistä tutkimusalueista, kuten epidemiologiasta, psykologiasta, sosiologiasta, biolääketieteestä ja turvallisuusalasta.

Tarjoamme sinulle kiinnostavan ja monipuolisen työn osana mukavaa tiimiä. Toimit osaavassa ja moniammatillisessa ympäristössä, jossa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ja kehittää toimintaamme. Joukossamme on humanisteja, biologeja, tohtoreita, lääkäreitä, laborantteja, tilasto- ja datatieteilijöitä… - listaa voisi jatkaa pitkälle. Yhdistävä tekijä meille on paremman työelämän tekeminen. Käytössäsi ovat laajat työaikaliukumat (klo 6–21), etätyömahdollisuus sekä hyvät työsuhde-edut, joihin kuuluvat mm. laaja työterveyshuolto, lounasetu, liikunta ja kulttuurietu, hieronta- ja terveysetu sekä mahdollisuus käyttää tunti työaikaa viikossa liikuntaan.

Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva ja työ alkaa 1.3.2024 tai sopimuksen mukaan. Palkkaus määräytyy Työterveyslaitoksen työehtosopimuksen mukaisesti ja tehtävässä noudatamme kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Voit työskennellä missä tahansa toimipisteessämme. Työskentely tapahtuu kuitenkin pääsääntöisesti etänä.

Kiinnostuitko? Hienoa, haluamme kuulla sinusta lisää! Täytä hakemus mahdollisimman pian osoitteessa www.ttl.fi/rekry. Täytämme paikan heti sopivan henkilön löydyttyä.

Lisätietoja antaa vanhempi asiantuntija Aki Koskinen (aki.koskinen [at] ttl.fi (aki[dot]koskinen[at]ttl[dot]fi)) tai puhelimitse 0505899197 keskiviikkona 14.2. klo 9-10 tai maanantaina 19.2. klo 14-15.

Kysy lisätietoja tehtävästä

Aki Koskinen

Aki Koskinen

aki.koskinen [at] ttl.fi (aki[dot]koskinen[at]ttl[dot]fi) tai 

puhelimitse (0505899197) keskiviikkona 14.2. klo 9-10 tai maanantaina 19.2. klo 14-15