Kuvituskuva
Toteutustapa
Monimuotokoulutus

FireFit I - Pelastajien fyysisen toimintakyvyn testaaminen ja FireFit-ohjelman käyttö

Palo- ja pelastusalan työ on fyysisesti ja henkisesti vaativaa. FireFit on järjestelmä, joka on kehitetty Työterveyslaitoksen asiantuntijoiden johdolla palo- ja pelastusalan henkilöstön fyysisen toimintakyvyn arvioimiseksi, seuraamiseksi sekä palautteenantoa varten. Tule tutustumaan järjestelmään ja oppimaan fyysisen toimintakyvyn arvioinnista!

Yksittäiset osallistujat

Maksutapa: lasku

Aihe
Työturvallisuus
Pelastusala
Ajankohta
08.–10.10.2024
Kesto
3 päivää
Paikkakunta
Helsinki
Ilmoittautumisaika
14.09.2023 – 23.09.2024
Koulutustapa
Avoin koulutus
Hinta
990
EUR
+ alv
24%

Tavoite ja hyödyt

Koulutuksen käytyään osallistujat hallitsevat fyysisen toimintakyvyn testausprosessin ja FireFit-ohjelman käytön perusteet niin, että testaustoiminta on laadukasta ja hyvien käytäntöjen mukaista.


Sisältö

Koulutuksessa käydään läpi pelastajien fyysisen toimintakyvyn testaamisen perusteet ja FireFit-ohjelmiston perusta ja toiminta. Koulutuksessa korostetaan koko testausprosessia pelastuslaitosten ja heidän työterveyshuoltojensa yhteisenä toimintana. Koulutus sisältää ennakkolukemista ja alkutason kartoituksen verkossa ennen koulutusta sekä käytännönharjoituksia, ryhmätyöskentelyä ja luentoja.Ensimmäisenä koulutuspäivänä perehdytään pelastustyön fyysisiin vaatimuksiin ja FireFit-järjestelmän lihaskuntotesteihin, palautteen antoon ja harjoittelun yleisperiaatteisiin.Toisena koulutuspäivänä siirrytään aerobiseen suorituskykyyn, sen testaamiseen sekä kestävyysliikunnan annostelun perusteisiin ja liikuntasuosituksiin.Kolmantena päivänä tarkastellaan muun muassa polkupyöräergometritestin tekemistä FireFit-ohjelman avulla, tulosten tulkintaa ja harjoitteluohjeiden antamista sekä päivitetyn savusukellusta simuloivan radan suorittamista, työterveyshuollon ja henkilöstöhallinnon roolia testaustoiminnassa sekä pelastajan terveyttä.Koulutukseen liittyy ennakkotehtäviä. Lähipäivät koostuvat luennoista, ryhmätöistä, käytännön harjoituksista ja demonstraatioista.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu pelastusalan henkilöstön fyysisen toimintakyvyn testaamisesta vastaaville henkilöille sekä työterveyshuoltojen ja henkilöstöhallinnon edustajille.

Kysy meiltä lisää

Anne Punakallio

Anne Punakallio

johtava tutkija
Sähköpostiosoite
anne.punakallio [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2648
-

Anna Santalahti

Käytännön järjestelyt ja laskutus

Sähköpostiosoite
anna.santalahti [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 3562