Työpaikka

Tutkija, vuorotteluvapaan sijainen

Haemme tutkijaa vuorotteluvapaan sijaisuuteen 1.9.-31.12.2023 Työterveyslaitoksen Hyppäys digiin-yksikköön Helsinkiin.

Haemme tutkijaa vaihtoehtoisesti kyselyaineistojen järjestelyyn tai kirjallisuuskatsauksen tekemiseen.

 • Kyselyaineistotehtävänä on kyselyaineistojen järjestely ja siivoaminen. Tehtävään kuuluu kyselyaineistojen hallintaa verkkopohjaisen kyselypalvelun avulla sekä Excel-muotoisten tiedostojen käsittelyä. Mahdollisuuksien mukaan tehtävä voi sisältää myös kyselyaineiston hallinnan prosessien ja käytäntöjen kehittämistä.
 • Kirjallisuuskatsaustehtävänä on kirjallisuuskatsauksen tekeminen työelämän alustoitumisesta (platformization of work). Työ tehdään yhdessä alustatyön tutkimusryhmän kanssa. Voit lukea lisää aiheesta: [Reilu työ alustoilla – REITA | Työterveyslaitos (ttl.fi)](https://www.ttl.fi/tutkimus/hankkeet/reilu-tyo-alustoilla-reita).

Hakijalta edellytetään:

 • Kyselyaineistotehtävässä hakijalta edellytetään kykyä järjestelmälliseen ja tarkkaan työskentelyyn sekä itsenäiseen työskentelyyn, osaamista Excel-tiedostojen käsittelyssä ja muokkaamisessa sekä soveltuvaa korkeakoulututkintoa esimerkiksi informaatiotutkimuksen tai tilastotieteen alalta. Eduksi katsotaan osaaminen R- tai Python (Pandas) -ohjelmointikielistä, kiinnostus prosessien ja käytäntöjen kehittämiseen sekä englannin kielen taito.
 • Kirjallisuuskatsaustehtävässä hakijalta edellytetään aiempaa kokemusta kirjallisuushausta ja -katsauksista hyviä vuorovaikutustaitoja, hyvää englannin kielen taitoa sekä soveltuvaa korkeakoulututkintoa. Eduksi katsotaan kokemusta laadullisesta tutkimuksesta.

Vuorotteluvapaan sijaisuuden tehtävään voidaan palkata vain TE-toimistossa työttömänä työnhakijana oleva henkilö, joka täyttää vuorotteluvapaan sijaisuuden kelpoisuusehdot.

 • Sijaisen on oltava työtön työnhakija TE-toimistossa välittömästi ennen sijaisuuden alkamista.
 • Sijaiseksi käy henkilö, jonka työttömyys on yhdessä tai useammassa jaksossa kestänyt vähintään 90 kalenteripäivää vuorotteluvapaan alkamista edeltäneiden 14 kuukauden aikana.
 • Poikkeus: Seuraavissa tilanteissa sijaiseksi voidaan palkata henkilö, jonka työttömyys on kestänyt vain yhden päivän välittömästi ennen sijaisuuden alkamista:
  • Henkilö on vuorotteluvapaan alkaessa alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias.
  • Henkilö on alle 30-vuotias ja ammatillisen- tai korkeakoulututkinnon suorittamisesta on kulunut enintään vuosi.
  • Keskeneräiset opinnot ja mahdollinen yritystoiminta on selvitettävä TE-toimistossa.
  • Sijaiseksi ei voida palkata henkilöä, jota pidetään työttömyysturvalaissa määriteltynä päätoimisena opiskelijana tai päätoimisena yrittäjänä.

Varmistathan ennen hakemista suoraan TE-palveluista, että ehdot täyttyvät kohdallasi.

Vuorotteluvapaan sijaisuus alkaa 1.9.2023 ja päättyy 31.12.2023. Työ on kokoaikainen (36 h 15 min/vko). Palkkaus määräytyy Työterveyslaitoksen TES:n mukaan.

Käytössäsi on hyvät työsuhde-edut, mm. laajat työaikajoustot, lounasetu, laaja työterveyshuolto ja mahdollisuus käyttää tunti viikossa liikuntaan.

Haethan pikaisesti, mutta viimeistään 13.8.2023. Aloitamme hakemusten käsittelyn jo hakuajalla.

Lisätietoja kirjallisuuskatsaustehtävästä antaa 1.8 alkaen tutkimuspäällikkö Laura Seppänen sähköpostitse laura.seppanen [at] ttl.fi .

Lisätietoja kyselyaineistotehtävästä antaa 1.8 alkaen tutkimuspäällikkö Virpi Kalakoski sähköpostitse virpi.kalakoski [at] ttl.fi ja 3.8 alkaen kehittämispäällikkö teppo.valtonen [at] ttl.fi.

Työsuhdetyyppi
määräaikainen
Paikkakunta
Helsinki
Hakuaika
-