Työpaikka

Tutkija, vuorotteluvapaan sijainen

Haemme tutkijaa vuorotteluvapaan sijaisuuteen 1.9.-31.12.2023 Työterveyslaitoksen Hyppäys digiin-yksikköön Helsinkiin.

Haemme tutkijaa vaihtoehtoisesti kyselyaineistojen järjestelyyn tai kirjallisuuskatsauksen tekemiseen.

 • Kyselyaineistotehtävänä on kyselyaineistojen järjestely ja siivoaminen. Tehtävään kuuluu kyselyaineistojen hallintaa verkkopohjaisen kyselypalvelun avulla sekä Excel-muotoisten tiedostojen käsittelyä. Mahdollisuuksien mukaan tehtävä voi sisältää myös kyselyaineiston hallinnan prosessien ja käytäntöjen kehittämistä.
 • Kirjallisuuskatsaustehtävänä on kirjallisuuskatsauksen tekeminen työelämän alustoitumisesta (platformization of work). Työ tehdään yhdessä alustatyön tutkimusryhmän kanssa. Voit lukea lisää aiheesta: [Reilu työ alustoilla – REITA | Työterveyslaitos (ttl.fi)](https://www.ttl.fi/tutkimus/hankkeet/reilu-tyo-alustoilla-reita).

Hakijalta edellytetään:

 • Kyselyaineistotehtävässä hakijalta edellytetään kykyä järjestelmälliseen ja tarkkaan työskentelyyn sekä itsenäiseen työskentelyyn, osaamista Excel-tiedostojen käsittelyssä ja muokkaamisessa sekä soveltuvaa korkeakoulututkintoa esimerkiksi informaatiotutkimuksen tai tilastotieteen alalta. Eduksi katsotaan osaaminen R- tai Python (Pandas) -ohjelmointikielistä, kiinnostus prosessien ja käytäntöjen kehittämiseen sekä englannin kielen taito.
 • Kirjallisuuskatsaustehtävässä hakijalta edellytetään aiempaa kokemusta kirjallisuushausta ja -katsauksista hyviä vuorovaikutustaitoja, hyvää englannin kielen taitoa sekä soveltuvaa korkeakoulututkintoa. Eduksi katsotaan kokemusta laadullisesta tutkimuksesta.

Vuorotteluvapaan sijaisuuden tehtävään voidaan palkata vain TE-toimistossa työttömänä työnhakijana oleva henkilö, joka täyttää vuorotteluvapaan sijaisuuden kelpoisuusehdot.

 • Sijaisen on oltava työtön työnhakija TE-toimistossa välittömästi ennen sijaisuuden alkamista.
 • Sijaiseksi käy henkilö, jonka työttömyys on yhdessä tai useammassa jaksossa kestänyt vähintään 90 kalenteripäivää vuorotteluvapaan alkamista edeltäneiden 14 kuukauden aikana.
 • Poikkeus: Seuraavissa tilanteissa sijaiseksi voidaan palkata henkilö, jonka työttömyys on kestänyt vain yhden päivän välittömästi ennen sijaisuuden alkamista:
  • Henkilö on vuorotteluvapaan alkaessa alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias.
  • Henkilö on alle 30-vuotias ja ammatillisen- tai korkeakoulututkinnon suorittamisesta on kulunut enintään vuosi.
  • Keskeneräiset opinnot ja mahdollinen yritystoiminta on selvitettävä TE-toimistossa.
  • Sijaiseksi ei voida palkata henkilöä, jota pidetään työttömyysturvalaissa määriteltynä päätoimisena opiskelijana tai päätoimisena yrittäjänä.

Varmistathan ennen hakemista suoraan TE-palveluista, että ehdot täyttyvät kohdallasi.

Vuorotteluvapaan sijaisuus alkaa 1.9.2023 ja päättyy 31.12.2023. Työ on kokoaikainen (36 h 15 min/vko). Palkkaus määräytyy Työterveyslaitoksen TES:n mukaan.

Käytössäsi on hyvät työsuhde-edut, mm. laajat työaikajoustot, lounasetu, laaja työterveyshuolto ja mahdollisuus käyttää tunti viikossa liikuntaan.

Haethan pikaisesti, mutta viimeistään 13.8.2023. Aloitamme hakemusten käsittelyn jo hakuajalla.

Lisätietoja kirjallisuuskatsaustehtävästä antaa 1.8 alkaen tutkimuspäällikkö Laura Seppänen sähköpostitse [email protected] .

Lisätietoja kyselyaineistotehtävästä antaa 1.8 alkaen tutkimuspäällikkö Virpi Kalakoski sähköpostitse [email protected] ja 3.8 alkaen kehittämispäällikkö [email protected].

Työsuhdetyyppi
määräaikainen
Paikkakunta
Helsinki
Hakuaika
-