OiRA – vuorovaikutteinen riskinarvioinnin verkkotyökalu

OiRA on vuorovaikutteinen riskinarvioinnin verkkotyökalu, joka helpottaa riskien arviointia mikro- ja pienyrityksissä. OiRA tarjoaa maksuttoman ja helppokäyttöisen menetelmän riskinarviointiprosessiin, joka alkaa työpaikan riskien tunnistamisesta, etenee korjaavien toimenpiteiden määrittämiseen ja päättyy riskien raportointiin ja seurantaan. Hyvät työolot ovat tuloksen turva.

Ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja katsoo hymyillen ulos ajoneuvon ikkunasta.

Ota alakohtainen riskinarviointityökalu maksutta käyttöösi

OiRA-työkalun avulla tunnistat työpaikallanne esiintyviä vaara- ja kuormitustekijöitä, pystyt määrittämään niihin liittyvän riskitason sekä laatimaan toimenpiteitä riskien poistamiseksi tai pienentämiseksi. Myös työntekijöiden osallistaminen riskinarviointiin onnistuu OiRAn avulla.

Työkalun käyttöönotto ja käyttö on helppoa ja maksutonta:

  • Valitse alla olevista toimialoista sopivin ja siirry painiketta napsauttamalla luomaan itsellesi käyttäjätili sovellukseen.
  • Rekisteröitymiseen tarvitset ainoastaan voimassa olevan sähköpostiosoitteen.
  • Kun olet luonut itsellesi käyttäjätilin, voi aloittaa riskinarvioinnin.
  • Rekisteröitymällä käyttäjäksi saat kaikki  OiRAn ominaisuudet käyttöösi ja voit koska tahansa jatkaa keskeneräiseksi jääneitä riskinarviointeja tai aloittaa uuden.

OiRA on Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston (EU-OSHA) kehittämä, mikro- ja pienyrityksille suunnattu riskinarviointityökalu. EU-OSHAn tavoitteena on OiRAn avulla pienentää työtapaturmien ja ammattitautien määrää sekä auttaa yrityksiä parantamaan kilpailukykyään vähentämällä työtapaturmista aiheutuvia kustannuksia. Suomessa työkalua kehittää ja ylläpitää Työterveyslaitos. 

Ota yhteyttä

Susanna Visuri

Susanna Visuri

vanhempi asiantuntija
Sähköpostiosoite
Susanna.Visuri [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 7548