Väsynyt mies hieroo silmäänsä
Toteutustapa
Lähikoulutus

Unettomuuden arvioinnin ja hoidon käytäntö työterveyshuollossa

Koulutus tarjoaa työterveyshuollossa ja muilla terveydenhuollon sektoreilla toimiville ammattilaisille käytännön työkaluja unettomuuden arvioimiseksi ja hoitamiseksi. Koulutuksessa perehdytään unettomuuden Käypä hoito -suosituksen mukaisiin kognitiivisen käyttäytymisterapian (kognitiivis-behavioraalisiin) menetelmiin (CBT-I).

Yksittäiset osallistujat

Maksutapa: lasku

Ryhmät ja räätälöidyt ratkaisut
Aihe
Työterveyshuolto
Ajankohta
21.–22.11.2024
Kesto
2 päivää
Paikkakunta
Helsinki
Ilmoittautumisaika
21.02. – 06.11.2024
Koulutustapa
Avoin koulutus
Hinta
750
EUR
+ alv
24%

Tavoite ja hyödyt

Osallistujat saavat tietoa ja taitoa toteuttaa unettomuuden hoitoa (CBT-I) menetelmillä. Menetelmiä voidaan soveltaa sekä yksilö- että ryhmämuotoisesti.

Koulutus on ESRS:n (European Sleep Research Society) suosittelema CBT-I-koulutus. Lisäksi se on saanut Suomen unitutkimusseuran (SUS) sertifikaatin koulutuksena, jolla voi hakea uniohjaaja ja unettomuusterapeutti -pätevyyksiä: www.sus.fi.

Sisältö

Koulutuksessa käydään läpi unettomuuden CBT-I-hoidon perusteet ja lähtökohdat sekä käydään läpi ja harjoitellaan unettomuuden hoitoon liittyvä unen huollon ohjaus, käyttäytymisterapeuttiset menetelmät ja kognitiivisia menetelmiä.

Koulutus sisältää myös psykoedukaation, rentoutumisharjoittelun sekä unilääkevähennyksen perusteet ja unettomuuden hoidon erityispiirteet vuorotyöntekijöillä. Koulutus sisältää luentoja sekä vuorovaikutteisia ryhmä- ja pariharjoituksia.
Koulutukseen liittyy etukäteistehtävä ja hintaan kuuluu Työterveyslaitoksen julkaisema Työikäisten unettomuuden hoito -kirja.

Koulutuksen jälkeen voi erillisellä korvauksella osallistua etäyhteydellä järjestettävään ryhmämuotoiseen työnohjaukseen (4 x 1,5-2 tuntia) edellyttäen, että ryhmään ilmoittautuu riittävästi osallistujia. Työnohjaus täyttää SUS:n edistyneen tason unettomuusterapeutti-pätevyyden työnohjausvaatimukset.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu työterveyshuollossa ja muilla terveydenhuollon sektoreilla toimiville hoitajille, psykologeille, psykoterapeuteille ja lääkäreille sekä muille terveydenhuollon ammattilaisille.

Kysy meiltä lisää

Heli Järnefelt

Heli Järnefelt

erikoistutkija
Sähköpostiosoite
heli.jarnefelt [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2122
Henkilökuva Paula Närhinen

Paula Närhinen

Käytännön järjestelyt ja laskutus

Sähköpostiosoite
paula.narhinen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2703