Kohti yhteisiä ratkaisuja

Tässä osiossa tarkastellaan vuorovaikutusta työterveysneuvotteluissa. Vuorovaikutuksella tarkoitetaan tässä sanoja, puhetta, eleitä, ilmeitä ja katseita, joiden avulla ihmiset kommunikoivat keskenään. Tässä osiossa opit vuorovaikutuskeinoja, jotka lisäävät työterveysneuvottelun sujuvuutta ja osallistujien yhteistyötä.
Sisällysluettelo

Kurkista työterveysneuvotteluun

Videolla pääset seuramaan työterveysneuvottelun aloitus-, päätöksenteko- ja lopetusvaihetta. Video kuvaa arkielämästä dramatisoituja vuorovaikutustilanteita. Pohdi videota katsoessasi, minkälaisia onnistumisia ja haasteita on tässä työterveysneuvottelussa. Video pysähtyy automaattisesti neuvottelun eri osioiden välissä ja painamalla play-näppäintä, jatkat videon katselua. Videon kesto on noin 10 minuuttia.

Klikkaamalla plus-merkkejä saat lisätietoa työterveysneuvotteluun osallistuvien henkilöiden rooleista.

Neuvottelun puheenjohtajan, muistion kirjaajan ja muistiopohjan lisäksi työterveysneuvottelun rakennetta voidaan kuvata työpaikan työkyvyn tuen mallissa oheisen taulukon mukaisesti. Käytäntöjen kuvaaminen helpottaa kaikkia osapuolia valmistautumaan neuvotteluun.

Työterveysneuvottelun rakenne: Aloitus, neuvottelu ja päätöksenteko sekä lopetus

Lue sosiaalipsykologit.fi-sivustolta Hanna-Leena Ristimäen artikkeli aiheesta Miten yhteinen päätöksenteko rakentuu työterveysneuvotteluissa?

Jäitkö kaipaamaan lisätietoja? -osiosta löydät työterveysneuvotteluun, osatyökykyisyyteen ja työn muokkaamiseen liittyviä linkkejä, videoita ja podcasteja, joilla voit syventää tietämystäsi.