Esittävän taiteen turva- ja hyvinvointiraideri

Tähän raideriin on koottu tietoa ja työkaluja, jotka tukevat tuotannon sujuvuutta turvallisuudesta tinkimättä sekä kaikkia alan toimijoita turvallisen työskentelyn ja turvallisuuden johtamisen kehittämisessä.
-
Sisällysluettelo

Jokaisella on oikeus turvalliseen työskentelyyn ja vastuu siitä, kuinka toimii työryhmän tai työyhteisön jäsenenä – taidemuodosta, työtehtävästä tai työryhmän koosta riippumatta. Turvallisuus on kaikkien yhteinen asia, jota rakennetaan arjen yhteisessä tekemisessä ja toisten huomioimisena – kollegasta välittämisenä. Erityisesti suunnitteluvaiheessa tarvitaan yhteistä keskustelua turvallisen toiminnan edellytyksistä, resursseista ja aikatauluista.

Päivittäisen arjen toimintaan tarvitaan turvallisuuden johtamista ja hallintaa. Tätä on tehtävä kaikissa toiminnoissa ja tuotannon vaiheissa niin isossa organisaatiossa kuin itsensätyöllistäjänä pienessä työryhmässä. Turvallisuuden johtamisen ja hallinnan tarkoituksena on luoda edellytyksiä ja rakentaa kyvykkyyttä toimia turvallisesti esittävien taiteiden moninaisissa työympäristöissä, olivatpa ne sitten esityskäyttöön tarkoitettuja tiloja, ei-esityskäyttöön tarkoitettuja tiloja (esim. kauppakeskukset, koulut, hoivayksiköt) tai ulkoilmaesityksiä.

Raiderin sisältö:

Tähän turvallisuus- ja hyvinvointiraideriin valikoitunut sisältö pohjautuu Floor is Yours! -hankkeen tutkimuskyselyihin, haastatteluihin ja havainnointeihin sekä työpajojen materiaaleihin. Olemme tietoisesti  nostaneet esiin muutaman keskeisen näkökulman, jotka tukevat alan toimijoiden omaehtoista turvallisuuden ja hyvinvoinnin kehittämistä.

Toivomme, että tämä edistää avointa, reilua, keskustelevaa ja oppivaa turvallisuuskulttuuria!

Asiantuntijamme

Susanna Visuri

Susanna Visuri

vanhempi asiantuntija
Sähköpostiosoite
Susanna.Visuri [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 7548
Heli Ansio

Heli Ansio

erityisasiantuntija
Sähköpostiosoite
Heli.Ansio [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2403

Avainsanat

Työhyvinvointi ja työkyky