Verktygslådan för att stödja psykisk hälsa finns nu på svenska

Återhämtningsräknare, Testet för förändringberedskap och många fler. Verktygslådan för att stödja psykisk hälsa för arbetsplatserna finns nu på svenska på adressen mielityö.fi.
Henkilökuva Pauliina Mattila-​Holappa
Pauliina Mattila-Holappa

Nio verktygen för att förebyggande stödja psykisk hälsa publicerades på finska i september 2021 och många verktyg i lådan har nu översatts till svenska och engelska.

Verktygslådan på svenska innehåller funktionella verktyg så som test, spel och räknare samt online-utbildning:

Verktygslådans roll är att se till att det i arbetslivet finns tillräckligt med medel och metoder för att stödja psykisk hälsa och stärka kompetensen kring temat.

Verktygen är utformade för att stödja psykisk hälsa i synnerhet i det skedet när det är möjligt att hitta förebyggande lösningar i organisationerna. Verktygen har utformats för arbetsplatserna och företagshälsovården.

– Efterfrågan på språkversionerna av verktygen har varit stor och vi är glada att nu kunna erbjuda dem till allt fler, säger ledande expert Pauliina Mattila-Holappa på Arbetshälsoinstitutet.

Språkversionen får du fram uppe till höger på adressen mielityö.fi.

Frågor och feedback om verktygen kan skickas till mielenterveyden.tyokalupakki [at] ttl.fi (mielenterveyden[dot]tyokalupakki[at]ttl[dot]fi)

Verktygslådan ingår i Program för psykisk hälsa i arbetslivet som inletts av social- och hälsovårdsministeriet.

Dela innehåll på sociala medier!