Kiinnostavatko sisäilma-asiat? Kartoitamme kokemuksia altistumisolosuhteiden arvioinnista. Vastaa kyselyyn.

Yksi osa pitkittyneiden sisäilmaongelmien selvittämistä on rakennuksen altistumisolosuhteiden arviointi. Olemme päivittämässä altistumisolosuhdearvioinnin ohjettamme ja kartoitamme käyttäjien kokemuksia ohjeesta lyhyellä kyselyllä. Kyselyyn voi vastata maaliskuun loppuun 31.3.2021 asti.

Verkkouutinen

Tietoa altistumisolosuhteista tarvitaan, jos halutaan arvioida rakennuksen terveydellistä merkitystä käyttäjille. Altistumisolosuhteiden arvioinnin tekee monesti rakennusterveysasiantuntija.  Arviointi perustuu teknisen kokonaisuuden selvittämiseen ja arvioimiseen, jossa otetaan huomioon rakennus- ja talotekniikka sekä niistä peräisin olevien epäpuhtaudet.

Altistumisolosuhteiden arviointi on osa laajempaa Työpaikkojen sisäilmasto-ongelmien selvittäminen -ohjetta (ohjeen sivut 30–39). Työterveyslaitos on tehnyt ohjeen työsuojelu- ja työterveyshenkilöstön, esihenkilöiden, kiinteistöhallinnasta vastaavien ja sisäilma-asiantuntijoiden avuksi.  Ohjeeseen on koottu keskeiset toimintatavat sisäilmaongelmien selvittämisessä työpaikoilla.

Vastaa kyselyyn – klikkaa tästä
Tutustu ohjeeseen Työpaikkojen sisäilmasto-ongelmien selvittäminen (olosuhdearviointi sivut 30–39)

Kysely ei kerää vastaajan yhteystietoja eikä vastaajia voida yhdistää vastauksiin.
Kyselyyn voivat vastata niin rakennusalan asiantuntijat kuin kaikki muutkin työpaikkojen sisäilma-asioista kiinnostuneet.

Työterveyslaitos päivittää sisäympäristöön liittyviä ohjeitaan osana Kansallista sisäilma ja terveys -ohjelmaa. Hyvä sisäympäristö ja toimiva työtila vaikuttavat merkittävästi ihmisen terveyteen, hyvinvointiin ja työsuoritukseen.

Kansallisen sisäilma ja terveys -ohjelman tavoite on vähentää sisäympäristöön liittyviä terveys- ja hyvinvointihaittoja Suomessa. Vuosina 20182028 toteutettavaa ohjelmaa koordinoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, ja työhön osallistuvat aktiivisesti mm. Työterveyslaitos, Filha ry, Hengitysliitto, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto sekä Sisäilmayhdistys ry. Ohjelma toteuttaa Terveet tilat 2028 -ohjelman terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä koskevia toimenpiteitä.

Lisätiedot: Päivi Isokääntä, erityisasiantuntija, Työterveyslaitos, puh. 040 720 1913, paivi.isokaanta[at]ttl.fi

Linkki kyselyyn löytyy myös Terveet tilat 2028 -hankkeen sivuilta.

Jaa sisältö somessa!