Työelämätieto Datamenestyjät-kilpailun finaaliin

Työelämätieto-palvelumme on valittu Tilastokeskuksen Datamenestyjät-kilpailun finaaliin eli kolmen parhaan joukkoon. Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävä Datamenestyjät-kilpailu tukee avoimen tiedon käyttöä yhteiskunnassa palkitsemalla parhaita sen hyödyntämiseen perustuvia käytännön toteutuksia.

Datamenestyjät-valinnan perusteluissa todetaan, että Työelämätieto kokoaa aiemmin hajallaan ollutta ajantasaista tietoa työelämän ilmiöistä. Valintaperusteissa korostuu myös käyttäjäystävällisyys, sillä Työelämätieto jalostaa ja visualisoi tietoa helposti käytettäväksi. Tiedot myös päivittyvät jatkuvasti, ja niitä ovatkin käyttäneet esimerkiksi työterveyshuollot, toimittajat ja tutkijat.

Koko työelämän tilannekuva

Työelämätieto on vuonna 2019 julkaistu palvelu, joka tarjoaa avointa tietoa työelämän ilmiöistä sekä työn ja terveyden vuorovaikutuksesta. Se tarjoaa alustan, jonka kautta asiantuntijat, media, työelämänkehittäjät ja muut työelämätietoa hyödyntävät tahot saavat käyttöönsä ajantasaisen ja luotettavan tiedon suomalaisesta työelämästä. Palvelu kokoaa työelämädataa eri lähteistä ja tarjoaa sen avoimesti käyttöön.

 

 

Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävä Datamenestyjät-kilpailu tukee avoimen tiedon käyttöä yhteiskunnassa palkitsemalla parhaita sen hyödyntämiseen perustuvia käytännön toteutuksia. Muut kilpailun finalistit ovat Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) Huono-osaisuus Suomessa -karttasivuston ja Turun kaupungin Väestömetsä-väestöennustetyökalun. Voittaja julkistetaan 29.9. Tilastokeskuksen Tilastoareena 2021 -sidosryhmätilaisuudessa.

Lisätietoja:

Jaa sisältö somessa!