Työn kehittäminen nousee Nolla tapaturmaa -foorumin päätavoitteiden joukkoon

Strategiansa ja arvonsa päivittänyt Nolla tapaturmaa -foorumi on vahvempi kuin koskaan yli 20-vuotisen historiansa aikana. Työpaikkojen verkosto viettää paraikaa vuosittaista, kaksipäiväistä seminaariaan Hämeenlinnan Verkatehtaalla täydelle salille. Tuttujen päätavoitteiden – turvallisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin kehittämisen – rinnalle foorumi on nostanut työn kehittämisen.
Nolla tapaturmaa -foorumin osanottajia tauolla.
Tiina-Mari Monni
Tiina-Mari Monni
kehittämispäällikkö
Maija-Leena Merivirta
Maija-Leena Merivirta
erityisasiantuntija

Työterveyslaitoksen uutinen 22.5.2024 

Nolla tapaturmaa -foorumin ohjausryhmä on käynyt 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi keskusteluja työturvallisuustyön nykytilasta ja tulevaisuudesta. Keskusteluissa on määritelty suuntaviivoja foorumin toiminnalle ja tiivistetty ne strategiaksi ja arvoiksi.

Foorumin arvot ovat avoimuus, yhdessä oppiminen ja toistemme kannustaminen. Arvot ovat vahvasti esillä seminaarissa, jossa työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin kehittäjät kohtaavat ja kertovat avoimesti käytännöistään ja opeistaan.

– Nämä arvot kertovat meidän foorumissamme jäsenenä olevien yrityksien tahdosta tehdä jatkuvaa pitkäjänteistä parantamisen työtä kohti nollaa tapaturmaa. Haluamme avoimesti jakaa tietoja, oppia hyviä käytäntöjä toisilta ja kannustaa kaikki mukaan positiivisen turvallisuuskulttuurin kautta saavuttamaan turvallinen ja terveellinen työpaikka, kertoo Nolla tapaturmaa -foorumin jäsentyöpaikkojen edustajista koostuvan ohjausryhmän puheenjohtaja Mika Vallius Thermo Fisher Scientific Oy:sta.

Suomen merkityksellisin työturvallisuuden jatkuvan parantamisen verkosto

Foorumissa on jo yli 550 jäsenyritystä, ja vuosittaisen seminaarin paikkojen loppuunmyynti kertoo jäsenten aktiivisuudesta. Seminaarin otsikko, Turvallisuus on työn kehittämistä, nousee verkoston päätavoitteista.

Kasvavaa kiinnostusta Suomen merkityksellisimpään työturvallisuuden jatkuvan parantamisen verkostoon kuvaa myös työturvallisuuden tasoluokitusten vetovoima. Tuoreimmalla hakukierroksella tasoluokituksen sai 108 työpaikkaa, joista 59 työpaikalle myönnettiin ylin tasoluokitus.

Foorumin toiminnan lähtökohtana on nolla-ajattelu (Vision Zero), jolla tarkoitetaan pitkäjänteistä sitoutumista ja myönteistä suhtautumista työn, turvallisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin kehittämiseen. Työturvallisuutta ei kehitetä irrallaan työstä ja tuotannosta, vaan päinvastoin niiden sujuvuutta tukien.

Seminaari tarjoaa tälläkin kertaa vuoden parhaita mahdollisuuksia verkostoitumiseen ja yhdessä oppimiseen kannustavassa ilmapiirissä. 

Nolla tapaturmaa -foorumi

Lisätiedot 

  • Kehittämispäällikkö Tiina-Mari Monni, Työterveyslaitos, Nolla tapaturmaa –foorumin johtaja, puh. 050 433 1607, tiina-mari.monni [at] ttl.fi
  • Erityisasiantuntija Maija-Leena Merivirta, Työterveyslaitos, puh. 043 824 3394, maija-leena.merivirta [at] ttl.fi
  • Nolla tapaturmaa -foorumin ohjausryhmän puheenjohtaja Mika Vallius, puh. 040 648 1886, mika.vallius [at] thermofisher.com 

Jaa sisältö somessa!