Ylilääkäri Markku Sainiolle tunnustusta Lääkäripäivien kurssista

Lääkäripäivillä 2021 kiitosta saanut sisäilmaoireiluunkin liittyvä Toiminnallisten häiriöiden kurssi on saanut koulutuspalkinnon Lääkäripäivien ohjelmaryhmältä. Vastuuhenkilönä kurssilla toimi dosentti, neurologian erikoislääkäri Markku Sainio Työterveyslaitoksesta. Kurssi sai myös parhaat arviot kurssipalautteissa.

Lääkäripäivät järjestettiin tällä kertaa verkossa tammikuun puolivälissä. Kursseja voivat järjestää Lääkäriliiton jäsenyhdistykset, joista palkitun kurssin järjesti Suomen neuropsykiatrinen yhdistys. Ohjelmaryhmä kiitti koulutuspalkinnon saanutta kurssia ajankohtaiseksi ja toteutusta interaktiiviseksi sekä puheenjohtajaa innostavasta toiminnasta. 

Tunnustus tukee sisäilmatavoitteita

Toiminnallisten häiriöiden kurssilla koulutettiin lääkäreitä tunnistamaan ja hoitamaan toiminnallisia oireita ja häiriöitä. Tämä tukee tavoitetta auttaa myös sisäympäristöissä oireilevia, kun oireita eivät selitä altisteet ja sairaudet. 

– Tunnustus osoittaa lääkärikunnan kiinnostusta aikaisemmin lääketieteellisesti vaikeasti määritettävien tilojen osalta. Hyvän määrittelyn ja mekanismien ymmärryksen myötä terveydenhuollon hoito- ja tukitoimet myös tehostuvat, Sainio sanoo. 

Sainion mukaan tunnustus oli huomionosoitus myös kansallisen sisäilma- ja terveysohjelman toimille, joiden tavoite on auttaa sisäympäristössä oireilevia. 

Kurssin saaman koulutuspalkinnon suuruus on tuhat euroa. Sainion mukaan palkkion lahjoittamista on suunniteltu toiminnallisista häiriöistä parantuneiden potilaiden perustamalle yhdistykselle. Yhdistys auttaa ja antaa vertaistukea toipuville potilaille. 

Lääkäripäivillä oli myös toinen suosittu kurssi samasta aihepiiristä. Sisäilmako ahdistaa  millä avaan pelin? -kurssi veti suuren yleisön. Kolmipäiväisillä Lääkäripäivillä järjestettiin kaikkiaan 30 kurssia. 

Lisätietoja:

Markku Sainio, neurologian erikoislääkäri, Työterveyslaitos, p. 040 569 3186, markku.sainio@ttl.fi 

Jaa sisältö somessa!