Kuvituskuva: Nainen istuu sohvalla ja hymyilee isosti kuulokkeet korvilla
Toteutustapa
Webinaari

OPI VERKOSSA -webinaarisarja: Di-isosyanaattien turvallista käyttöä koulutuksella

Opi verkossa -webinaarisarja käsittelee joka kuukausi työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden eri aiheita asiantuntijoidemme johdolla. Tällä kerralla 17.1.
klo 9.00 - 9.45 webinaarin aiheena on: Di-isosyanaattien turvallista käyttöä koulutuksella.Webinaarin tallenne on tilattavissa maksuttomasti jälkikäteen. Lähetämme kaikille webinaariin ilmoittautuneille sähköpostitse linkin, josta pääsee tilaamaan tallenteen.

Yksittäiset osallistujat
Aihe
Työympäristö
Työhyvinvointi
Työturvallisuus
Työsuojelu
Tapahtuma
Esihenkilötyö ja henkilöstö
Kemikaaliturvallisuus
Ajankohta
17.01.2024
Kesto
klo 9.00-9.45
Paikkakunta
Webinaari
Ilmoittautumisaika
02.11.2023 – 17.01.2024
Koulutustapa
Maksuton tilaisuus
Hinta
0
EUR
+ alv
0%

Tavoite ja hyödyt

Euroopan Unionin komissio on tehnyt päätöksen, jonka mukaan di-isosyanaatteja työssään käyttävien ja heidän työtään valvovien esihenkilöiden on suoritettava koulutus niiden turvallisesta käytöstä. Koulutusvaatimus on merkitty tuotteiden pakkauksiin, ja se on tullut voimaan elokuussa 2023.

Koulutusvaatimus on haastanut työpaikkojen työturvallisuusammattilaisia ja henkilöstökoulutuksen järjestäjiä. Webinaarissa kerrotaan Työterveyslaitoksen verkkovalmennuksesta, joka kattaa yleisimpiä di-isosyanaattitöitä. Joustavasti itseopiskeluna toteutettava koulutuksen avulla voimakkaasti allergisoivia ja työperäistä astmaa aiheuttavia di-isosyanaatteja voidaan työpaikoilla käyttää turvallisemmin.

Sisältö

Webinaarissa tutustutaan di-isosyanaatteihin ja niiden terveyshaittoihin sekä tehdään katsaus turvalliseen työskentelyyn. Webinaarissa esitellään myös, miten Työterveyslaitoksen koulutuksen avulla työnantaja voi varmistua siitä, että di-isosyanaatteja koskevaa rajoitusta noudatetaan ja työntekijöillä on riittävä osaaminen turvalliseen di-isosyanaattien käyttöön.

Kohderyhmä

Webinaari on maksuton ja se sopii työsuojelupäälliköille, esihenkilöille ja henkilöstökoulutusta järjestäville niillä työpaikoilla, joissa käytetään di-isosyanaatteja sisältäviä valmisteita.

Kysy meiltä lisää

Milja Koponen

Milja Koponen

vanhempi asiantuntija
Sähköpostiosoite
milja.koponen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 7000
Riikka Pajala

Riikka Pajala

tuotepäällikkö
Sähköpostiosoite
riikka.pajala [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2080
Johanna Vattuaho

Johanna Vattuaho

Webinaarin käytännön järjestelyt

Sähköpostiosoite
johanna.vattuaho [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2749