kuvituskuva
Palvelu

Työpaikan konfliktitilanteiden ratkaisut

Työpaikkakiusaaminen, epäasiallinen kohtelu ja häirintä ovat esimerkkejä työpaikan ongelmatilanteista. Haastavat ristiriitatilanteet, esimerkiksi pitkittyneet riidat, joissa esihenkilö on itse osallisena, vaativat usein ulkopuolista apua.

Autamme esihenkilöitä löytämään ratkaisuja hankalien tilanteiden ratkaisuun toimimalla puolueettomana selvittäjänä. Kriisitilanteissa pyrimme tarjoamaan ensimmäisen keskusteluajan mahdollisimman nopeasti. Meiltä löydät myös koulutusta työpaikkakiusaamisen ennaltaehkäisyyn.
Kysy lisää tai pyydä tarjous

Voit jättää yhteydenottopyynnön alla olevan lomakkeen kautta. Asiantuntijamme on yhteydessä juuri sinun työyhteisöllesi sopivista ratkaisuista.

Ristiriitatilanteissa on tärkeää, että osapuolet voivat luottaa ulkopuolisen tuen puolueettomuuteen

Tarjoamme korkeatasoisia konsultointipalveluja työpaikan konflikti- ja kriisitilanteiden ratkaisemiseksi kaikkialla Suomessa. Toimimme ristiriitatilanteissa puolueettomana selvittäjänä.

  • Teemme työyhteisöselvityksiä ja tuemme esihenkilöitä ja asianosaisia löytämään toimivia keinoja ongelmatilanteiden ratkaisemiseksi.
  • Palvelumme räätälöidään aina yksilöllisesti asiakkaamme tarpeiden mukaan.

Toimintamme perustana on tutkittu tieto ja työpaikoilla hyviksi todetut käytännöt.  Asiantuntijoillamme on vuosien kokemus erilaisista työyhteisöistä ja niiden kriisi- ja konfliktitilanteiden selvittämisestä .

 Asiakkaamme arvostavat erityisesti luottamuksellista ja puolueetonta toimintatapaamme.  Olemme kumppani, jolla on vahva ammattieettinen perusta.

Haastavissa ongelmatilanteissa ensimmäinen tehtävämme on rakentaa kokonaiskuva tilanteesta

Työyhteisöselvitys on usein ensimmäinen askel työpaikan haastavien ongelmatilanteen ratkaisemisessa. Sen avulla muodostamme yleiskuvan työyhteisön tilasta, työilmapiiristä ja johtamisesta.

Selvityksen pohjalta teemme ehdotuksen kehittämistoimenpiteiksi ja sovimme yhdessä työpaikan kanssa seuraavista askeleista ongelmien ratkaisemiseksi. Jatko muotoutuu aina tilanteen ja tarpeen mukaan:

  • Organisaatiot jatkavat omin voimin kehittämisehdotusten pohjalta. 
  • Sovimme useamman kuukauden päästä seurantakeskustelun, jossa tuemme kehittämisehdotusten hyödyntämistä.
  • Jatkamme yhteistyötä esimerkiksi johdon/esihenkilöiden sparrauksena ja tukena,  yksittäisen yksikön työnohjauksena tai vaikkapa tukemalla toimintaohjeiden päivittämistä.

Olemme joustava ja arvostettu kumppani. Järjestämme ensimmäisen kriisitapaamisen tarvittaessa hyvinkin nopeasti.

Tavoitteena ei ole vain ongelmatilanteen ratkaisu vaan pitkäkestoinen muutos

Asiantuntijoidemme tuki antaa organisaatiolle pitkäkestoisia hyötyjä:

  • Johto ja esimiehet oppivat ottamaan puheeksi ja selvittämään konflikti- ja ristiriitatilanteita työlähtöisesti.
  • Työyhteisö oppii käsittelemään vaikeita asioita turvallisesti ja eteenpäin suuntaavasti.
  • Työrauha vahvistuu ja työyhteisössä voidaan jälleen keskittyä paremmin työn tekemiseen.

Haluatko keskustella työyhteisöllesi sopivasta ratkaisusta?

Jätä yhteydenottopyyntö sivulla olevan lomakkeen kautta tai ole suoraan yhteydessä asiantuntijaamme. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Keskustelu on maksuton ja luottamuksellinen, eikä se velvoita sinua mihinkään.

Susanna Kalavainen

Susanna Kalavainen

johtava konsultti
Sähköpostiosoite
Susanna.Kalavainen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2002
Nina Olin

Nina Olin

vanhempi konsultti
Sähköpostiosoite
Nina.Olin [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 7528

Ennaltaehkäise työpaikkakiusaamista verkkovalmennuksella

Työpaikkakiusaamisen nollatoleranssi -verkkovalmennus soveltuu esihenkilöille, jotka haluavat estää asiatonta käytöstä ja kehittää työyhteisön ilmapiiriä sellaiseksi, että jokaisen on turvallista tehdä työtä. Valmennuksesta löytyy myös osioita koko henkilöstölle. Käy tutustumassa sisältöön tarkemmin!

Lataa maksuton miniopas

Lähde ratkomaan työpaikan ristiriitatilannetta minioppaamme avulla. Saat minioppaan sähköpostiisi, kun olet täyttänyt lomakkeen.