kuvituskuva
Avainlippu-suomalaista-palvelua
Palvelu

Biologisten vaarojen hallinta työpaikalla

Näkymättömien biologisten tekijöiden, kuten bakteereiden ja virusten, esiintyminen työpaikoilla voi aiheuttaa sairastumisen vaaraa tai pelkoa sairastumisesta. Työpaikan tulee ennakolta tunnistaa ne työtehtävät, joissa voi esiintyä biologisen vaaran mahdollisuus.

Autamme hälventämään huolta ja vähentämään altistumista biologisille vaaroille. Selvitystyön pohjalta tunnistamme biologisten tekijöiden lähteitä, teemme riskinarvion ja annamme ohjeita vaarojen torjumiseksi ja vähentämiseksi.

Tiesitkö tämän?

Osa biologista tekijöistä on suoraan eläin- ja ihmislähtöisiä, mutta ne voivat myös kontaminoida materiaaleja ja vesiä aiheuttaen niiden kautta terveysriskin.

Kysy lisää tai pyydä tarjous

Ota yhteyttä, niin jutellaan!

Näin me autamme organisaatiotasi hallitsemaan biologisia riskejä

 • Asiantuntijamme selvittävät altistumista biologisille vaaratekijöille luotettavien tieto- ja tutkimusaineistojen avulla. Altistumisen suuruutta voidaan tarvittaessa myös määrittää, jos tunnistetulle biologiselle tekijälle on saatavilla mittausmenetelmiä.
 • Arvioimme altistumisesta aiheutuvat riskit ja niiden merkityksen lainsäädännön ja viranomaismääräysten edellyttämällä tavalla.
 • Havaintojen perusteella ehdotamme konkreettisia neuvoja biologisten tekijöiden aiheuttamien terveyshaittojen ja -vaarojen vähentämiseen sekä suojelutoimenpiteiden toteuttamiseen.
 • Tarvittaessa koulutamme työnantajia biologisten riskitekijöiden arviointiin sekä työntekijöitä riskien hallintakeinojen käyttöön.

Biologisia vaaroja esiintyy monilla toimialoilla

Biologisten vaarojen selvityksistä meille on kertynyt runsaasti tietotaitoa ja kokemusta monilta eri työpaikoilta.  Vaaratekijät ovat vaihdelleet, samoin toimialat.  Viimeaikaisimmat selvityksemme on tehty

 • maa- ja metsätaloudessa
 • elintarviketeollisuudessa
 • energiantuotannossa
 • puunjalostusteollisuudessa
 • jäte- ja vesihuollossa
 • metalliteollisuudessa
 • sosiaali- ja terveydenhuollossa.

Tietoisuus työn turvallisuudesta lisää työhyvinvointia, tuottavuutta ja toimintavarmuutta

Sairauspoissaolot ja ammattitaudit vähentävät työn tuottavuutta ja työpaikan toimintavarmuutta. Työympäristön riskien tehokas hallinta auttaa luomaan terveellisen ja turvallisen työpaikan, jossa on mukava työskennellä.

Biologisten tekijöiden tunnistaminen, niiden aiheuttamien riskien arviointi ja työympäristön kehittäminen bioturvalliseksi ovat tärkeä osa työsuojelun ja työterveyshuollon toimintaa. 

Hyvällä yhteistyöllä asiantuntemustamme hyödyntäen voit varmistaa työntekijöiden terveyden ja työkyvyn säilymisen työpaikkasi toiminnoissa.

Kysy palvelusta!

Henkilökuva Sirpa Laitinen

Sirpa Laitinen

vanhempi asiantuntija
Sähköpostiosoite
sirpa.laitinen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 7233