Ei tehrä tästä ny numeroo… mutta turvallisuus on onnistumisia!

Nolla tapaturmaa -foorumin perinteikäs seminaari järjestettiin tänä vuonna verkossa. Seminaarista jäi innostunut mieli ja muistiinpanolehtiöllinen ideoita.
-
Maija-Leena Merivirta
Maija-Leena Merivirta
erityisasiantuntija

Uusi aika ajoi myös Nollis®-tiimin uuden oppimisen äärelle: seminaari, joka on ollut meille aina ihmisten kasvokkain kohtaamisen paikka, toteutettiin nyt olosuhteiden pakosta ensimmäistä kertaa verkossa.

Huomasimme, että se, mikä meiltä sujuu jo hyvällä rutiinilla kasvokkain pidettävän tapahtuman järjestelyissä, vaatii hiukan opettelua verkossa. Yhdessä pohdimme paljon esimerkiksi sitä, miten saisimme luotua meille niin tärkeän ”sukukokoustunnelman” ja välittömän ilmapiirin nyt, kun vastaan tulevia tuttuja ei pääse halaamaan eikä osallistujien iloinen puheensorina toimi taustamusiikkina järjestelyille.

Koska seminaarin kattoteemana olivat tänä vuonna onnistumiset, lähdimme yhdessä onnistumaan liveseminaarikokemuksen siirtämisessä verkkomaailmaan. Uskoimme siihen, että innostuneet puhujat ja aktiiviset osallistujat tekevät myös verkkoseminaarista vuorovaikutteisen ja tunnelmallisen.

Uskomme onnistumisiin ei ollut turhaa, sillä tälläkin kertaa puhujat ja seminaariosallistujat saivat tapahtuman lentoon. Ilolla seurasimme vilkasta keskustelua tapahtuman verkkosovelluksen keskustelupalstalla sekä pienryhmissä. Seminaaripuhujamme, toimitusjohtaja Mia Mantsisen sanoin: “Kaiken takana on luottamus osaaviin ihmisiin, jotka tekevät parhaansa”.

Omana onnistumisenamme voimme nostaa sen, että onnistuimme tukemaan verkostoitumista ja ajatusten jakamista myös verkkoseminaarissa. Pienryhmissä muun muassa jaettiin yhteystietoja ja sovittiin yhteydenpidosta myös seminaarin jälkeen.

Kokemuksesta tiedämme, että onnistuneesta seminaarista jää käteen muistiinpanolehtiöllinen ideoita, uusia ajatuksia sekä innostunut mieli. Olo on ainakin seuraavat pari päivää kuin leijuisi puoli metriä maanpinnan yläpuolella. Onneksi ainakin Nollis®-tiimille tämä fiilis toteutui myös verkkoseminaarissa. Palautteiden perusteella vaikuttaa, että yleisöllä oli samoja ajatuksia:

”Mielenkiintoiset kaksi päivää näin ensikertalaiselle! Puhujat olivat oikein hyviä ja heillä oli painavaa asiaa. Sain myös monta hyvää ideaa omalle työpaikalle vietäväksi. Oikein onnistunut seminaari myös tekniikan ja toteutuksen puolesta.”

”Seminaari toimii virtuaalisenakin hyvin, tekniikka yllätti positiivisesti ja päivät olivat sopivan pituisia. Osallistujana jaksoi seurata ja osallistua keskustelualueen kautta, paljon vaikutusta mielenkiintoisilla puheenvuoroilla. Kantapöydät olivat hauska tapa jakaa isoa porukkaa pienempiin ja vuorovaikutuksellisiin ryhmiin. Nämä päivät antoivat jälleen vahvistusta siitä, että teemme oikeita asioita ja timanttista työtä!”

Kuitenkin, vaikka kaikki sujui mainiosti, voimme rehellisyyden nimissä myöntää, että emme toivo verkkoseminaarista tulevan pitkää perinnettä. Seuraavalla kerralla haluaisimme kovasti kohdata Suomen ”turvallisuusperheen” jälleen kasvokkain.

Toivottavasti tapaamme seuraavaksi 17.–18.8.2021 Tampere-talossa!

Lisätietoja:
Nolla tapaturmaa -foorumi

Jaa sisältö somessa!