Hyviä työturvallisuuskäytäntöjä uuteen normaaliin meiltä ja maailmalta

Työterveyslaitos järjestää yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa Vision Zero Summit 2022 -verkkokonferenssin 11.-13.5.2022. Kansainvälisessä tapahtumassa jaetaan hyviä työturvallisuuskäytäntöjä erityisesti pandemian jälkeiseen uuteen normaaliin.
-
Tommi Alanko
Tommi Alanko
johtaja

Summitin tämän vuoden teemana on “Redefining Safety, Health and Well-being for the New Normal”. Tapahtumassa nähdään virtuaalinäyttely ja kuullaan puheenvuoroja työpaikoilta ja asiantuntijaorganisaatioista.

– Kaksi vuotta kestänyt pandemia-aika on vaikuttanut globaalisti työterveyteen, -turvallisuuteen ja -hyvinvointiin. Konferenssin puheenvuoroissa tullaan varmasti pohtimaan sitä, minkälainen on se ”uusi normaali”, sanoo Työturvallisuus-yksikön johtaja Tommi Alanko Työterveyslaitoksesta.

Summitissa lisätään yhteistä ymmärrystä nolla-ajattelusta

Työterveyslaitos johtaa kansainvälistä työryhmää, jonka tehtävänä on auttaa globaalisti nolla-ajattelun toteutusta työpaikoilla.

– Konferenssissa esitellään työryhmän laatima malli, joka esittelee, miten Vision Zero on otettu käytäntöön yrityksissä ja muissa organisaatioissa. Tarkoituksena on hyödyntää oppeja ja kokemuksia, joita eri maissa on saatu, selventää Tommi Alanko. 

Konferenssissa puhuvat Työterveyslaitoksesta myös pääjohtaja Antti Koivula, tutkimusprofessori Anna-Maria Teperi ja erityisasiantuntija Riikka Ruotsala.

Vision Zero on levittynyt kaikkialle maailmaan

Nolla-ajattelu (Vision Zero) tarkoittaa kokonaisvaltaista työterveyden, työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin kehittämistä. Konferenssin keskeisenä tavoitteena on lisätä nolla-ajattelun tunnettuutta. Toista kertaa järjestettävän konferenssin tämän vuoden isäntämaa on Japani. Ensimmäinen Vision Zero Summit järjestettiin Helsingissä vuonna 2019. 

Ilmoittaudu Vision Zero Summitiin 2022 tapahtuman verkkosivuilla 1.4.2022 mennessä hyödyntääksesi huokeampi Early Bird -hinta.

Tutustu myös

  • Suomessa Vision Zero -ajattelutapaa on vienyt käytäntöön Työterveyslaitoksen koordinoima Nolla tapaturmaa -foorumi. Vuoden päätapahtuma Turvallisuus on yhteinen matka -seminaari järjestetään Tampereella 3. – 4.5.2022. Ilmoittaudu mukaan 19.4. mennessä seminaarin verkkosivuilla. 

Lisätiedot

  • Tommi Alanko, Työturvallisuus-yksikön johtaja, Työterveyslaitos, tommi.alanko [at] ttl.fi (tommi[dot]alanko[at]ttl[dot]fi), p. 0304742793

Jaa sisältö somessa!