Mielenterveyden tukemiseksi aloitetaan työpajojen sarja esihenkilöille

Esihenkilöillä on tärkeä merkitys työyhteisöjen työkykyjohtamisessa ja mielenterveyden ylläpitämisessä. Työterveyslaitos aloittaa verkkotyöpajojen sarjan esihenkilöiden valmentamiseksi. Maksuton valmennus perustuu Hyvän mielen työpaikka -aineistoon.

Kiinnostuksesta ja tarpeesta valmennuksiin kertoo se, että ensimmäinen kahdesta pilottityöpajasta täyttyi nopeasti. Verkkotyöpajoissa esihenkilöillä on mahdollisuus keskustella valmentajan johdolla mielenterveyden tukemisen keinoista. 

Esihenkilöillä on suuri merkitys mielenterveyttä tukevan työyhteisön rakentamisessa ja oikea-aikaisessa ongelmiin tarttumisessa osana arjen työkykyjohtamista. ​Valmennus antaa esihenkilölle tähän varmuutta ja valmiuksiaerityisasiantuntija Liisa Puskala Työterveyslaitoksesta perustelee. 

Suunnitteilla on ensi syksyksi ja seuraavaksi kevätkaudeksi tusinan verran valmennuksia, joita ensimmäisissä verkkovalmennuksissa pilotoidaan. Valmennus sopii esihenkilöille, henkilöstöasiantuntijoille ja työsuojelutoimijoille. 

Riskit ja toimintamallit tutuiksi 

Valmennuksessa perehdytetään osanottajia johtamaan työyhteisöään mielenterveyttä tukien ja lisäämään työntekijöiden voimavaroja. Valmennuksen käytyään esihenkilöt osaavat tunnistaa mielenterveyden riskejä, ottaa mahdolliset työkykyongelmat puheeksi ja tukea oireilevia työntekijöitä. 

Tavoitteena on myös, että työpaikoilla tunnetaan olemassa olevat toimintamallit ja että niillä pystytään tukemaan esihenkilön työtä. Valmennuksessa käsitellään myös esihenkilöiden omaa jaksamista ja tukiverkostoa. 

Valmennus kattaa kaksi kaksituntista työpajaa. Tilaa on vielä 20. toukokuuta ja 9. kesäkuuta ajoittuvaan pilottityöpajaan. Maksuttomiin valmennuksiin voi ilmoittautua Työterveyslaitoksen koulutuskalenterissa kirjoittamalla hakukenttään Hyvän mielen työpaikka -valmennus. 

Lisätietoja: 

Elisa Valtanen, psykologi, KTM, puh. 043 824 2467, elisa.valtanen@ttl.fi 
Liisa Puskala, erityisasiantuntija, psykologi, puh. 050 439 8480, liisa.puskala [at] ttl.fi (liisa[dot]puskala[at]ttl[dot]fi)

Lue lisää: Hyvän mielen työpaikka -oppimateriaalit Työterveyslaitoksen sivuilla

 

Jaa sisältö somessa!