Tervetuloa syksyn sisäilmawebinaareihin!

Järjestämme syksyllä kaksi maksutonta webinaaria ajankohtaisista sisäilma-asioista. Syyskuussa 12.9.2023 perehdymme sisäympäristön kemikaaleihin, erityisesti puolihaihtuviin orgaaniin yhdisteisiin (SVOC) ja lokakuussa 10.10. kerromme Kansallisen sisäilma ja terveysohjelman kevään tuotoksista mm. Työkyvyn tuki – toimintamallin käyttöönotosta työpaikoilla sekä Kansallisen sisäilmakartoituksen tuloksista.
Iloinen nainen katsoo tietokoneen ruutua

Katsaus sisäympäristön kemikaaleihin – fokuksessa puolihaihtuvat orgaaniset yhdisteet (SVOC) 12.9.2023

Työterveyslaitoksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntijat ovat koonneet viimeisimmän SVOC-tiedon katsaukseen, joka julkaistiin kesäkuussa. SVOC-yhdisteisiin lukeutuu laaja kirjo kemikaaleja, joita käytetään erilaisissa kuluttajatuotteissa ja materiaaleissa mm. pintakäsittelyaineina, pehmentiminä ja palonsuoja-aineina.

 Osallistuja saa tietoa siitä,

  • mitä puolihaihtuvat orgaaniset yhdisteet (SVOC) ovat.
  • mitä kautta yhdisteille altistutaan.
  • mitä terveysriskejä altistumiseen liittyy.
  • minkälaisia rajoituksia SVOCien käyttöön Euroopassa liittyy ja mitä uutta on mahdollisesti tulossa.

Webinaarissa kerrotaan lyhyesti myös Kansallisen sisäilma ja terveys -ohjelman muista katsauksista.

Tutustu tiedotteeseen: Suomalaisten altistumista puolihaihtuville orgaanisille yhdisteille (SVOC) selvitettiin laajassa katsauksessaPäivitä tietosi sisäilma-asioista -webinaari 10.10.2023  

Jokaisella työpaikalla on monia mahdollisuuksia ehkäistä ja ratkaista sisäilmahaasteita. Webinaari tarjoaa eväitä työpaikoille sisäilmatilanteiden hallintaan ja työyhteisön hyvinvointiin. Webinaarissa kuulet uusimmat tiedot Terveet tilat -ohjelman sekä Kansallisen sisäilma ja terveys -ohjelman tuotoksista.

Ohjelmassa mm.

  • Kuulumiset Terveet tilat ja Kansallisesta sisäilma ja terveys -ohjelmista
  • Työkyvyn tuki sisäilmatilanteissa -toimintamallin käyttöönotto työpaikoilla
  • Hyvinvointia ja työn sujumista tukevat sisäympäristötekijät
  • Katsaus puolihaihtuviin orgaanisin yhdisteisiin (SVOC)

Kansallisen sisäilma ja terveys -ohjelman tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia vähentämällä sisäympäristöön liittyviä haittoja Suomessa. Ohjelmaa koordinoi THL, ja työhön osallistuvat aktiivisesti Työterveyslaitos, Filha ry, Hengitysliitto, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto sekä Sisäilmayhdistys ry. Ohjelma toteuttaa hallituksen Terveet tilat 2028 -ohjelman terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä koskevia toimia.

Lisätiedot:

Satu Hiltunen, koordinaattori, satu.hiltunen[at]ttl.fi, puh. 030 474 2919 (käytännön järjestelyt)

Kaisa Wallenius, vanhempi asiantuntija, kaisa.wallenius[at]ttl.fi, puh. 030 474 2430 (SVOC-webinaari)

Elina Tulenheimo-Eklund, erikoislääkäri, elina.tulenheimo-eklund[at]ttl.fi, puh. 030 474 2059 (Päivitä tietosi sisäilma-asioista)

 

 

Jaa sisältö somessa!