Turvallinen työpaikka luodaan vastuullisella työkäyttäytymisellä

Vastuullisen työkäyttäytymisen valmennuksessa tavoitteena on katsoa kiusaamisen nollatoleranssia pidemmälle ja syventää koko henkilöstön osaamista toimia vastuullisesti. Työterveyslaitos toteuttaa valmennuksen, jonka Esperi Care Oy tarjoaa kaikille 6000 työntekijälleen.
-
Antti Soikkanen
Antti Soikkanen
vanhempi konsultti

Työhyvinvoinnin perustana on muita huomioiva työkäyttäytyminen. Työpaikkakiusaamisen nollatoleranssi -verkkovalmennuksen avulla opitaan tunnistamaan ilmiöitä ja tarjotaan työkaluja ja malleja arjen tilanteiden käsittelyyn sekä esimiehille että koko henkilöstölle. Esille nostetaan vaikeitakin teemoja, kuten työpaikkakiusaamista ja seksuaalista häirintää. Tavoitteena on vahvistaa turvallista ja myönteistä työkulttuuria. 

– Strategiamme mukaisesti haluamme, että meillä on parhaat työkaverit ja arvostetuimmat esihenkilöt. Valmennuksen avulla annetaan esihenkilöille ja työntekijöille konkreettisia työkaluja ja malleja haasteellisten tilanteiden ennaltaehkäisemiseksi ja esihenkilötaitojen vahvistamiseksi. Myös tämä valmennuskokonaisuus tukee arvojemme mukaista työkulttuuria, sanoo henkilöstöjohtaja Pia Pallasto

Esperillä työskentelee lähes 6000 työntekijää. Kevään 2022 aikana jokainen esperiläinen käy läpi kattavan valmennuskokonaisuuden.

Oikeus turvalliseen työpaikkaan kuuluu jokaiselle

Valmennuksen avulla vahvistetaan arvojen mukaista työkulttuuria ja tarjotaan työkaluja ja malleja arjen tilanteiden käsittelyyn. Esperillä on nollatoleranssi työpaikkakiusaamiseen ja häirintään.

– Työnantajan velvollisuus on taata jokaiselle työntekijälle turvallinen työympäristö. Esperille toteutettu valmennuskokonaisuus on syntynyt Työterveyslaitoksessa osana Sopuisa-hanketta ja sisältää tutkitun tiedon ympärille rakennettuja työkaluja ja malleja. Näistä uskomme olevan hyötyä yritykselle, joka ei tingi turvallisuudesta, sanoo kouluttaja Antti Soikkanen Työterveyslaitoksesta.

Lisätietoja

  • Työterveyslaitos: Antti Soikkanen, vanhempi konsultti, antti.soikkanen [at] ttl.fi (antti[dot]soikkanen[at]ttl[dot]fi), p. 030 474 2202
  • Esperi Care: Mediadesk, media [at] esperi.fi (media[at]esperi[dot]fi), p. 010 408 7000

Jaa sisältö somessa!