Työpaikkojen koronariskin arvioinnissa on tärkeää seurata alueellisia suosituksia

Koronatartuntojen tilanne vaihtelee alueittain ja työpaikkojen on tärkeää päivittää riskinarvionsa. Työterveyslaitos tukee alueellisia suosituksia maskien käytöstä ja etätyöstä terveydenhuollon kapasiteetin turvaamiseksi. Samalla Työterveyslaitos kannattaa koronapassien laajempaa käyttöä polkuna aidosti parempaan koronatautitilanteeseen.
-
Antti Koivula
Antti Koivula
pääjohtaja
Tommi Alanko
Tommi Alanko
johtaja

Työterveyslaitos on tehnyt ohjeen työpaikoille riskinarvioinnin tueksi. Ohjeen avulla voidaan arvioida työntekijöihin kohdistuvan riskin suuruutta sekä suunnitella ja toteuttaa toimenpiteitä, joilla työntekijöihin kohdistuvia riskejä voidaan pienentää.

Rokotekattavuus vaikuttaa riskinarviointiin

Paras suojautumiskeino koronavirusta vastaan on mahdollisimman kattava työntekijöiden rokottautuminen ja työnantajien pitäisikin kannustaa työntekijöitä rokotteen ottamiseen. Koronarokotukset ottaneilla koronatartunnan todennäköisyys ja mahdollisen taudin seurausten vakavuus pienenee merkittävästi.

Riskinarvioinnissa tämä tarkoittaa riskitason ja tarvittavien hallintatoimenpiteiden vähenemistä rokotettujen osalta.  Haasteena työpaikoilla on saada tieto rokotettujen määrästä. Koronapassin käyttöönotto työpaikalla helpottaisi osaltaan tilannetta.

Työterveyslaitos kannattaa koronapassin laajempaa käyttöönottoa

– Suositus etätyöstä ja maskien käytöstä ovat väliaikaisia eivätkä ne ratkaise itse ongelmaa siitä, miten työpaikoille paluu saataisiin onnistumaan ja tautitilanne Suomessa hallintaan. Tämän vuoksi toivomme koronapassien laajempaa ja aktiivisempaa käyttöönottoa mahdollisimman pian, sanoo Työterveyslaitoksen pääjohtaja Antti Koivula.

Lisätiedot

  • Antti Koivula, pääjohtaja, Työterveyslaitos, puh. 030 474 2340
  • Tommi Alanko, johtaja, Työterveyslaitos, puh. 040 719 2521

Jaa sisältö somessa!