Työtäpäivää-podcast kutsuu keskusteluun työelämän isoista teemoista – kuuntele jaksot!

Työterveyslaitoksen uusi Työtäpäivää-podcast rohkaisee työelämän kysymyksistä palavasti innostuneita kuulolle ja keskustelemaan työelämän keskeisistä aiheista. Työterveyslaitoksen mediaviestinnässä työskentelevä, aiemmin ajankohtaistoimittajana profiloitunut erityisasiantuntija Juha Hietanen kutsuu podcastin avauskaudella eri aloilta tunnettuja keskustelijoita kohtaamaan Työterveyslaitoksen asiantuntijoita. Keskustelut aiheista jatkuvat verkossa. 
-
Juha Hietanen
Juha Hietanen
erityisasiantuntija

Miten työnteon lisääntyvä monipaikkaisuus vaikuttaa työelämäämme? Entä ilmastonmuutos? Osaammeko reagoida väestörakenteen muutoksiin oikein? Kykenemmekö ylittämään digikuiluja? Miten työhyvinvointi taataan työelämän nopeassa muutoksessa? Tässä esimerkkejä teemoista, joihin Työtäpäivää-podcast pureutuu.  

– Sarja on vasta aluillaan, mutta studiossa on ollut aistittavissa innostunut fiilis. Työ on niin tärkeä osa suomalaisten elämää, että se kuuluu väistämättä keskustelijoiden puheenvuoroista, podcastissa lempinimellään Hietsu esiintyvä sarjan vetäjä Juha Hietanen sanoo. 

Ensimmäiset jaksot ovat: 

  • Tunnelista kajahtaa työvoimaa  (keskustelijoina innovaattori Peter Vesterbacka ja Työterveyslaitoksen johtava asiantuntija Barbara Bergbom)   
  • Toimitilojen murros(keskustelijoina Maaseudun tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen sekä Työterveyslaitoksen erikoistutkija Annu Haapakangas ja vanhempi asiantuntija Suvi Hirvonen)  

Jaksot on julkaistu lukuisilla podcast-alustoilla. Podcastin pääsee tilaamaan osoitteesta ttl.fi/podcastit. Syyskaudella on luvassa kymmenen perusjaksoa ja tarpeen mukaan teemoista kumpuavia bonusjaksoja.

”Podcast on parhaimmillaan keskustelun sytykkeenä"

Hietanen on innoissaan Työtäpäivää-podcastista paitsi aiheiden, myös mediatyypin ominaispiirteiden vuoksi. 

– Podcast on intiimi viestinnän väline ja toimii parhaimmillaan sytykkeenä keskustelulle. Tekijänä on innostavaa tietää, että keskustelijat korviensa väliin kutsunut kuuntelija on tehnyt itse kuuntelupäätöksen. Monesta muusta sosiaalisen median kanavasta poiketen yhtäkkiä ei olekaan valtava kiire, vaan aikaa on perustelluille ja joskus yllättävillekin näkökulmille. 

Jaksojen pituus vaihtelee puolesta tunnista vajaaseen tuntiin. Keskustelua jaksojen aiheista on tarkoitus käydä varsinkin Twitterissä.  Hietanen uskoo, että #Työtäpäivää tulee syksyn mittaan tutuksi.  

Syyskauden mittaan sarjassa käsitellään työelämäämme vaikuttavia megatrendejä, kuten ajattelu- ja toimintatapojen muutosta, teknologista muutosta, ilmastonmuutosta ja väestörakenteen muutosta. Luvassa on myös puhetta johtamisen eri näkökulmista sekä Paluu tulevaisuuteen -kattoteemasta, joka liittyy koronapandemian aikaansaamaan murrokseen. 

Työterveyslaitoksen omien asiantuntijoiden ja tutkijoiden lisäksi äänessä on omien alojensa eturivin asiantuntijoita, kuten Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas, työelämäprofessori Matti Apunen ja Accenturen Suomen maajohtaja Tomas Nyström.

Lisätiedot

  • Erityisasiantuntija Juha Hietanen, 050 477 3267. Juha.Hietanen [at] ttl.fi (ietanen[at]ttl[dot]fi) 

 

Jaa sisältö somessa!