Työterveyslaitos ja Veritas aloittavat yhteistyön työkykyriskien vähentämiseksi

Työterveyslaitos ja Veritas Eläkevakuutus ovat solmineet kumppanuussopimuksen, jolla pyritään parantamaan erityisesti yrittäjien ja pienten yritysten mahdollisuuksia työkyvyn aktiiviseen ylläpitämiseen. Tavoitteena on samalla minimoida työkykyriskejä.

Osapuolten ensimmäinen yhteinen työkykypalvelu tulee olemaan Veritaksessa vakuutettujen yrittäjien ja työntekijöiden oman työkykyriskin kartoitus. Kartoitus tehdään Työterveyslaitoksen rakentaman, tutkimusdataan pohjautuvan työkykylaskurin avulla. 

Kartoitus julkaistaan Veritaksen verkkosivuilla pilottivaiheessa, jonka aikana se on kenen tahansa käytettävissä ja kommentoitavissa. Palveluyhteistyötä laajennetaan jatkossa työkykykoulutukseen, verkkovalmennukseen ja dataan perustuvaan palvelukehitykseen. 

– Tämän yhteistyön voimin pystytään tehokkaasti tukemaan nimenomaan pieniä yrityksiä kehittämisessä, johtamisessa ja työhyvinvoinnissa. Valitettavasti juuri pienet yritykset ovat usein jääneet aika yksin näissä kysymyksissä, Työterveyslaitoksen pääjohtaja Antti Koivula sanoo.

Tavoitteena on työurien pidentäminen

Työterveyslaitoksen ja Veritas Eläkevakuutuksen kumppanuussopimuksen tavoitteena on työkyvyn vahvistaminen, työurien pidentäminen ja erityisesti yrittäjien työkyvyttömyysriskien vähentäminen. Yhteistyössä vastataan työn murroksen vaikutuksiin esimerkiksi digitaalisilla välineillä. Työkyvyn tukemiseksi etsitään myös uusia keinoja. 

– Meneillään oleva koronapandemia stressaa monia pien- ja yksinyrittäjiä. Taloudellinen epävarmuus on kasvanut ja yhteiskunnan rajoitukset saavat monet tuntemaan yksinäisyyttä. Ajatellen yrittäjien suurta merkitystä taloudelle on tärkeää, että yrittäjien työkykyä voidaan tukea ja ylläpitää, toteaa Veritas Eläkevakuutuksen toimitusjohtaja Carl Pettersson.

Lisätietoja: 

Salla Toppinen-Tanner, johtaja, Työterveyslaitos, p. 046 851 2517, salla-toppinen.tanner [at] ttl.fi (salla-toppinen[dot]tanner[at]ttl[dot]fi) 

Mika Paananen, asiakkuusjohtaja, Veritas,  p. 045 200 3004, etunimi.sukunimi [at] veritas.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]veritas[dot]fi) 

Jaa sisältö somessa!