Sujuva aivotyö SOTE-alalla -verkkovalmennus

Sujuva aivotyö sote-alan ammattilaisille -verkkovalmennus

Onko työyhteisösi työssä paljon aivoja kuormittavia asioita, kuten keskeytyksiä tai monitekemistä? Tässä verkkovalmennuksessa tunnistetaan työn kuormitustekijöitä ja vähennetään turhaa aivokuormaa. Valmennus on suunniteltu kaikille sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten ja tukitoiminnoissa työskentelevien työyhteisöille

Ryhmät ja räätälöidyt ratkaisut

Tilaa maksuton tutustumistapaaminen tai ehdotus tiimillenne toteutettavasta valmennuksesta.

Tavoite ja hyödyt

Sote-alan työssä tiedolla työskentely on keskeistä ja tiedonkäsittelyn vaatimukset ovat suuria. Terveydenhuollon työtehtävissä on myös paljon kuormitustekijöitä, kuten keskeytyksiä ja useita samanaikaisia tehtäviä. Ne heikentävät työn sujuvuutta ja työhyvinvointia.

Tässä verkkovalmennuksessa koko työyhteisö pääsee laajentamaan näkökulmaa siitä, miten aivotyön haasteita voi ratkaista yhdessä

  • Ymmärrätte aivotyön luonteen sote-alan työssä.
  • Tunnistatte sujuvan aivotyön esteet ja edistäjät.
  • Opitte hallitsemaan työnne kuormitustekijöitä ja sujuvoittamaan työtänne kokeilemalla keinoja, jotka parantavat kognitiivista ergonomiaa.

Sisältö

 

Verkkovalmennus koostuu seitsemästä osasta. Se on avoinna kaksi kuukautta ja opiskeluun kuluu aikaa noin 5–6 tuntia

  1. Tervetuloa
  2. Ihmisen mittainen työ
  3. Kuormittava aivotyö
  4. Innostava aivotyö
  5. Aivotyö etätyössä
  6. Aivotyö työyhteisössä
  7. Lopetus

Kun valmennukseen osallistuu vähintään 10 hengen tiimi, toteutamme kanssanne Aivotyökyselyn. Vastausten perusteella tunnistamme teidän yleiset, innostavat ja kuormittavat aivotyön vaatimukset. Tilannekuvan pohjalta aivotyön kehittäminen voidaan kohdentaa oikeisiin asioihin. Kyselyllä on kerätty jo yli 11 000 vastausta yli sadalta suomalaiselta työpaikalta.

Kohderyhmä

Valmennus on suunniteltu kaikille sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten ja tukitoiminnoissa työskentelevien työyhteisöille, jotka haluavat perehtyä aivotyön kuormituksen hallintaan, työn sujuvoittamiseen ja kognitiiviseen ergonomiaan. Valmennuksesta hyötyvät esimerkiksi hoitajat, lääkärit, fysioterapeutit, toimintaterapeutit ja toimistotyöntekijät. Työyhteisössä työkulttuuri kehittyy valmennuksen avulla yhteisen keskustelun ja yhteisten toimintatapojen myötä.

Kysy meiltä lisää

Henkilökuva Tiina Heusala

Tiina Heusala

Lisätiedot ja ehdotus verkkovalmennuksen toteutuksesta

Sähköpostiosoite
tiina.heusala [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 3056

Sanna-Maria Kauppila

Verkkovalmennuksen käytännön toteutus

Sähköpostiosoite
sanna-maria.kauppila [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 6028

Asiakkaidemme kokemuksia

Lainaus
Sopii kaikille. Valmennus on jaettu hyvin osioihin ja eri tekniikoita on käytetty monipuolisesti. Videot olivat todella hyvä lisä.
Lainaus
Hyvät, selkeät ja napakat alustukset aiheeseen. Sisällöt maltilliset, ydinaines oli hyvin saatu rajattua. Oleellista tietoa. Ladattavat kortit toimivat hyvänä muistutteena asioista.
Lainaus
Tuli tarpeeseen. Aluksi mietin asiaa itseni kannalta ja oman työn sujumisen kannalta. Sitten koulutuksen oppeja otetaan yhdessä käsittelyyn ja käyttöön.
Lainaus
Kokonaisuus hyvä. Työyksikön kyselyjen tulosten esille tuonti ja opit ja oivallukset meiltä itseltämme antoi eväitä jatkoon.
Lainaus
Sain hyviä ideoita, kuinka järjestää omaa työtä. Olen alkanut käyttää kalenteria to do-listana, se on ollut hyödyllistä. Asioita meinaa unohtua, mutta kalenteriin merkintseminen luonnollisesti auttaa muistamaan. Videot olivat sopivan lyhyitä, se oli hyvä asia.