Kuvituskuva

TTL SUOJAINASIANTUNTIJA® -verkkokoulutus

Suojainten käyttö on yksi keino torjua työtapaturmia ja ehkäistä työperäisiä sairauksia teknisten toimenpiteiden jälkeen. Työturvallisuuslaki velvoittaa työnantajaa antamaan työntekijöiden käyttöön henkilönsuojaimet sekä opastamaan, ohjaamaan ja valvomaan niiden käyttöä.  TTL Suojainasiantuntija® -verkkokoulutuksessa saat varmuutta suojainten oikeanlaiseen valintaan, tehokkaaseen käyttöön ja käytön opastukseen.

Tulevat TTL SUOJAINASIANTUNTIJA® -verkkokoulutukset löydät koulutuskalenteristamme ja verkkosivun alaosasta. 

Tavoite ja hyödyt

TTL Suojainasiantuntija® -verkkokoulutus tarjoaa tietoa suojainten oikeasta ja tehokkaasta käytöstä. Koulutusta on järjestetty verkossa vuodesta 2010 lähtien, ja koulutettuja suojainasiantuntijoita on noin 600.

TTL Suojainasiantuntija® -verkkokoulutus tarjoaa sinulle tietoa suojainten oikeasta ja tehokkaasta käytöstä. Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa osaamistasi myös suojainten käytön opastamisessa.

  • Saat varmuutta suojainten valintaan, jotta altistumiset ja työtapaturmat vähentyisivät.
  • Lisäksi suojainmääräykset sekä alakohtaiset asetukset tulevat tutuiksi koulutuksen aikana.
  • Työpaikan riskinarviointiin ja työpaikkaselvitykseen osallistuvat saavat tietämystä suojainten oikeasta valinnasta ja käytöstä työpaikalle.

Sisältö

TTL Suojainasiantuntija® -pätevyyden saat suorittamalla Henkilönsuojainten perusteet -moduulin sekä vähintään yhden seitsemästä valinnaisesta moduulista.

Valinnaisia moduuleja ovat:

  • Hengityksensuojaimet
  • Kasvojen- ja silmiensuojaimet
  • Kuulonsuojaimet
  • Suojakäsineet
  • Suojavaatteet
  • Työ- ja turvajalkineet
  • Päänsuojaimet

TTL Suojainasiantuntija® -verkkokoulutukseen sisältyy myös Kortin päivitys -moduuli, joka suoritetaan viiden vuoden välein suojainkohtaisten tietojen päivittämiseksi.

Kohderyhmä

TTL Suojainasiantuntija® -verkkokoulutus on tarkoitettu suojainten valinnasta, hankinnasta, käytön opetuksesta ja ohjeistuksesta vastaaville henkilöille sekä työpaikkaselvityksiä ja riskinarviointia tekeville. Koulutus soveltuu myös suojainten valmistajille, maahantuojille, myyjille ja hankinnoista vastaaville. 

Kysy meiltä lisää

Henkilökuva Susanna Mäki

Susanna Mäki

erityisasiantuntija
Sähköpostiosoite
susanna.maki [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2738
Seija Reponen

Seija Reponen

koordinaattori
Sähköpostiosoite
seija.reponen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2761

Asiakkaidemme kokemuksia

Lainaus
Olen toiminut jo monta vuotta henkilösuojainten tuotekehityksen parissa, mutta silti Henkilösuojainten perusteet -kurssi tarjosi paljon uutta opittavaa, ja samalla pystyi kertaamaan myös jo aiemmin opittua. Kurssilla oli hyviä käytännön esimerkkejä aihealueeseen liittyen, ja lisäksi sai tietoutta, mistä apua löytyy jatkossakin, jos kohdalle tulee jokin uudenlainen ongelma ratkaistavaksi. Kurssi oli hyvin jaksotettu osioihin, joista jokaisesta tiesi etukäteen, kuinka paljon aikaa aihealueen opiskelu vaatii, ja jokaisen osion sai suorittaa omaan tahtiin. Siksi tämän kurssin suorittaminen oli helppoa myös töiden ohessa.
Kirjoittaja
Mervi Helmimäki, Project Manager, Lindström Oy