Sujuva aivotyö -verkkokoulutus
Toteutustapa
Verkkovalmennus

Sujuva aivotyö -verkkovalmennus

Aivotyö on tiedolla työskentelyä, mikä on nykyisin osa melkeinpä jokaisen työtä. Verkkovalmennuksessa saat keinoja työn sujuvoittamiseen ja kuormituksen hallintaan kognitiivista ergonomiaa parantamalla. Työyhteisöissä työkulttuuri kehittyy valmennuksen avulla yhteisen keskustelun ja yhteisten toimintatapojen myötä.

Yksittäiset osallistujat: maksutapa lasku

Tilaa valmennus ja aloita itseopiskelu. Hinta 195 €/ osallistuja + alv 24 %. Valmennus on avoinna 2 kuukautta ja opiskeluun kuluu aikaa noin 5-6 tuntia. 

Yksittäiset osallistujat: maksutapa verkkopankki/ korttimaksu

Tilaa valmennus ja aloita itseopiskelu vaikka heti. Hinta 195 €/ osallistuja + alv 24%. Opiskeluaika 2 kuukautta.

Ryhmät ja räätälöidyt ratkaisut

Ota yhteyttä ja tilaa maksuton tutustumistapaaminen tai ehdotus tiimillenne toteutettavasta valmennuksesta.

Tavoite ja hyödyt

Valmennuksen avulla sekä yksilö, että työyhteisö perehtyy tietotyöläisen kuormituksen hallintaan ja työn sujuvoittamiseen, ja saa konkreettisia keinoja aivotyöystävällisten toimintatapojen edistämiseen sekä käyttöönottoon.

Valmennuksen tavoitteet

 • Ymmärrät aivotyön piirteet ja luonteen.
 • Tunnistat sujuvan aivotyön esteet ja edistäjät.
 • Opit hallitsemaan työsi kuormitustekijöitä ja sujuvoittamaan työtäsi.
 • Kokeilet valmennuksen aikana omassa työssäsi keinoja, jotka parantavat työn kognitiivista ergonomiaa.
 • Laajennat näkökulmaa, miten työyhteisösi voisi ratkaista yhdessä aivotyön haasteita.

Sisältö

Verkkovalmennus koostuu seitsemästä osiosta, jotka ovat:

 1. Tervetuloa
 2. Ihmisen mittainen työ
 3. Kuormittava aivotyö
 4. Innostava aivotyö
 5. Aivotyö etätyössä
 6. Aivotyö työyhteisössä
 7. Lopetus

Verkkovalmennukseen kuuluu myös aivotyökysely, joka toteutetaan kaikissa yli 10 hengen ryhmissä. Työterveyslaitoksen kehittämässä kyselyssä selvitetään työn vaatimuksia ihmisen tiedonkäsittelykykyjen näkökulmasta. Kyselyllä on kerätty yli 11 000 vastausta yli sadalta suomalaiselta työpaikalta. Vastausten perusteella tunnistamme teidän työpaikkanne yleiset, innostavat ja kuormittavat aivotyön vaatimukset. Tämän tilannekuvan pohjalta aivotyön kehittäminen voidaan kohdentaa oikeisiin asioihin.

Kohderyhmä

Verkkovalmennus on suunniteltu yksilöille ja yhteisöille, jotka haluavat panostaa kognitiiviseen ergonomiaan yksilö- ja työyhteisötasolla sekä perehtyä tietotyöläisen kuormituksen hallintaan ja työn sujuvoittamiseen. Valmennuksesta hyötyvät esimerkiksi HR-ammattilaiset, esihenkilöt, työsuojeluhenkilöstö sekä koko henkilöstö.

Verkkovalmennuksen avulla sekä yksilö että työyhteisö perehtyy tietotyöläisen kuormituksen hallintaan ja työn sujuvoittamiseen ja saa konkreettisia keinoja aivotyöystävällisten toimintatapojen edistämiseen ja käyttöönottoon.

Palvelutunnus

Lataa materiaaleja tai muokkaa tietojasi.

Uusi koulutus: Sujuva aivotyö sote-alalla

Uudessa verkkokoulutuksessa tunnistetaan, millaisia aivotyön vaatimuksia sote-alan työssä on ja mitkä olosuhteet työssä kuormittavat aivoja. Verkkokoulutus on suunniteltu kaikille sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten ja tukitoiminnoissa työskentelevien työyhteisöille. Kysy ryhmätoteutuksesta lisää!

Kysy meiltä lisää

Tiina Heusala

Tiina Heusala

Lisätiedot ja ehdotus verkkovalmennuksen toteutuksesta

Sähköpostiosoite
tiina.heusala [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 3056

Sanna-Maria Kauppila

Verkkovalmennuksen käytännön toteutus

Sähköpostiosoite
sanna-maria.kauppila [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 6028

Asiakkaidemme kokemuksia

Lainaus
Hyvä kokonaisuus: vähän teoriaa, käytännön vinkkejä -paljon ajattelemisen aihetta. Kohdistui juuri MINUUN toimijana ja työntekijänä. Kuinka itse toimin, kuinka toimin tiimeissä ja muissa ryhmissä. Herätti myös ajatuksia etäkulttuurissa toimimiseen ja muiden huomioon ottamiseen. Vaikka juuri nyt olikin paljon työasioita käynnissä, niin kuitenkin ennätti aina itselle sopivissa väleissä käydä materiaalia läpi ja hiljentyä aiheeseen. Muistutukset toivat painetta mutta myös auttoivat.
Lainaus
Olen valmis kääntämään uuden lehden aivotyöergonomiani saralla. Tässä on tullut tosi paljon ajateltavaa ja hyviä konkreettisia vinkkejä, miten saisimme vietyä tätä asiaa eteenpäin työorganisaatiossamme
Lainaus
Paljon materiaalia, sopivasti nimettöminä annettavia vastauksia tärkeisiin kysmyksiin. Tämä keskustelu ja muiden kommentit olivat parasta antia.

Video: Kognitiivinen ergonomia