kuvituskuva
Palvelu

Sähkömagneettiset kentät ja valaistus työssä

Sähkömagneettisten kenttien esiintyminen työpaikoilla voi aiheuttaa kysymyksiä ja huolta. Kentät voivat häiritä sydäntahdistimien tai muiden aktiivisten implanttien toimintaa. Myös raskaana olevat työntekijät pitää huomioida. Sähkömagneettisten kenttien riskinarviointi vaatii asiantuntemusta ja useimmiten myös spesifiä mittauskalustoa.

Asiantuntijamme auttavat sähkömagneettisten kenttien riskinarvioinnissa ja vaarojen hallinnassa. Mittausten perusteella saat riskinarvioista selkeän lausunnon toimenpidesuosituksineen.
Pyydä tarjous tai kysy lisää

Ota yhteyttä, niin jutellaan.

Minimoi säteilyn ja huonojen valaistusolosuhteiden haitat työpaikalla

Palvelumme sähkömagneettiselle säteilylle altistumisen arviointiin, vaarojen hallintaan ja valaistusolosuhteiden selvittämiseen:

  • sähkömagneettisten kenttien mittaaminen ja riskinarviointi asetuksen (Vna 388/2016) mukaisesti
  • aktiivisten lääketieteellisten implanttien häiriintymisriskien arviointi ja työntekijöiden työelämään paluun mahdollistaminen
  • optisen säteilyn (mm. UV ja sininen valo) mittaaminen, altistumisen vähentäminen ja direktiivin mukainen riskinarviointi (Vna 146/2010)
  • valaistusmittaukset ja toimenpidesuositukset valaistusolosuhteiden parantamiseksi

Työntekijän sydämentahdistin edellyttää sähkö- ja magneettikenttien selvittämistä

Sähkö- ja magneettikentät voivat häiritä sydämentahdistimen ja muiden lääkinnällisten implanttien toimintaa. Mikäli työpaikalla on sydämentahdistimen saanut henkilö, on työnantajan tarpeen tehdä selvitys sähkö- ja magneettikentistä.

Selvitämme sähkömagneettisen säteilyn häiriölähteet ja määritämme riittävät suojaetäisyydet. Näin autamme lääkinnällisen implantin (mm. sydämentahdistin) käyttäjiä pysymään pidempään työelämässä sairaudestaan huolimatta.

Hyvä valaistus lisää työturvallisuutta ja työhyvinvointia

Huono valaistus kuten heijastukset, häikäisy tai valon puute haittaavat merkittävästi työntekoa. Puutteellinen valaistus lisää tapaturmavaaraa ja työntekijöiden väsymistä työssä.

Kun valaistusolosuhteita parannetaan, myös työturvallisuus ja työhyvinvointi lisääntyvät.

Tavoitteena on terveellinen ja turvallinen työpaikka

Työympäristön kehittäminen on tärkeä osa työsuojelun ja työterveyshuollon toimintaa.

Työturvallisuuslaki velvoittaa työantajaa selvittämään työssä aiheutuvat vaaratekijät. Siksi myös sähkömagneettisten kenttien lähteet ja altistumisen suuruus pitää selvittää.  Kentät eivät aiheuta vaaraa, jos työtekijöiden altistumisen taso on alle matalien toimenpidetasojen eikä työpaikalla ole vaaroille erityisen alttiita työntekijöitä.

Sähkömagneettisten kenttien ja valaistuksen laadun selvittäminen vähentää työntekijöiden epätietoisuutta ja parantaa työn sujuvuutta!

Kysy palvelusta!

Henkilökuva Matti Leikas

Matti Leikas

työhygieenikko
Sähköpostiosoite
matti.leikas [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2943