Oivalluksia työhyvinvoinnin ja tuottavuuden suhteesta

Miten keskeistä työkyvyn ja työhyvinvoinnin edistäminen on taloudelle ja työllisyydelle? Tästä teemasta keskustellaan torstaina 31. maaliskuuta Akavan, Työterveyslaitoksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen järjestämässä seminaarissa, jota voi seurata myös verkossa. Kokosimme kolme oivallusta ja lisälukemista aiheesta kiinnostuneille.
kuvituskuva

Oivallus 1: Työn tekemisen paikka on entistä vahvempi työelämän jakolinja. Työkyvyn, työhyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä korostuu tarve räätälöidä ratkaisuja erikseen etätyöhön, lähityöhön tai näiden yhdistelmään.

– Työterveyslaitoksen asiantuntijatyöryhmä (Jaana Laitinen, Tuomo Alasoini, Päivi Husman, Antti Koivula, Salla Toppinen-Tanner)

Lue lisää Työterveyslaitoksen asiantuntijoiden artikkelista: Paluu monimuotoiseen työn tulevaisuuteen - AkavaWorks

Oivallus 2: Ihmisten ja organisaatioiden toiminnan ymmärtäminen on olennaista. Muutoksissa ja epävarmuuden ajassa korostuvat tilanneherkkyys ja toimintavalmius.

– Tutkimusprofessori Anna-Maria Teperi, Työterveyslaitos

Lue lisää Työterveyslaitoksen mediatiedotteesta: HELP-projekti: Tuottavuutta ja työhyvinvointia pitää kehittää kriisien keskelläkin | Työterveyslaitos (ttl.fi)

Oivallus 3: Mielen hyvinvoinnin edistämisen pitää olla luonnollinen osa kaikkien työpaikkojen henkilöstöpolitiikkaa ja johtamista. Jokaisella on oikeus työhyvinvointiin ja turvalliseen työympäristöön.

– Työmarkkinajohtaja Katarina Murto, Akava

Lue lisää Akavan mediatiedotteesta: Akava: Työkyvyn ja työhyvinvoinnin edistäminen keskeistä työllisyydelle ja taloudelle - Akava

Seuraa seminaaria verkossa

  • Työhyvinvoinnin ja tuottavuuden suhdetta käsitellään torstaina 31.3.2022 klo 10-12 Akavan, Työterveyslaitoksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen järjestämässä seminaarissa.
  • Seminaari on Akavan Työhyvinvoinnilla työllisyyttä -hankkeen päätöstilaisuus.
  • Seminaarissa esiintyvät muun muassa Tasavallan presidentti Sauli Niinistö,  Akavan työmarkkinajohtaja Katarina Murto ja puheenjohtaja Sture Fjäder sekä THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta. Seminaarissa on myös puoluejohtajien paneeli.
  • Voit seurata seminaaria verkossa 31.3. klo 10-12 

Jaa sisältö somessa!