Tee ASA-ilmoitukset verkossa ja varmista valtuutesi

Syöpävaarallisille tekijöille ja perimää vaurioittaville aineille viime vuonna altistuneet työntekijät pitää ilmoittaa ASA-rekisteriin maaliskuun 2023 loppuun mennessä. Rekisterinpitäjänä toimiva Työterveyslaitos muistuttaa työnantajien vuosittaisesta velvollisuudesta.
Altistuneet työntekijät on aika ilmoittaa ASA-rekisteriin.
Sanni Uuksulainen
Sanni Uuksulainen
vanhempi asiantuntija

ASA-rekisteri on lakisääteinen ammatissaan syöpäsairauden vaaraa aiheuttaville aineille ja menetelmille sekä perimää vaurioittaville aineille altistuvien rekisteri. Jos olet jättänyt ilmoituksen viime vuonna, saat esitäytetyn ilmoituslomakkeen sähköisestä järjestelmästä. 

Ilmoitus tehdään sähköisen järjestelmän kautta: Tee ASA-ilmoitus verkossa | Työterveyslaitos (ttl.fi)

Tarvitset suomi.fi- valtuuden kirjautuaksesi sähköiseen ASA-ilmoitusjärjestelmään. Varmista että sinulla on työnantajalta saadut valtuudet ASA-rekisteriin ilmoittamista varten: Valtuudet - Suomi.fi

Hakemuksessa valitse valtuusasiaksi: Syöpäsairauden vaaraa aiheuttaville aineille ja menetelmille ammatissaan altistuvien ilmoittaminen. Lisäohjeita yrityksen Suomi.fi-valtuuttamiseen löytyy Digi- ja väestötietoviraston sivuilta Suomi.fi-valtuudet -palvelusta. 

Jos työosaston ilmoitusvelvollisuus on päättynyt, ilmoita siitä lähettämällä viesti osoitteeseen asa [at] ttl.fi (asa[at]ttl[dot]fi)

Lisätietoja 

Vanhempi asiantuntija Sanni Uuksulainen, Työterveyslaitos, puh. 0304742942, sanni.uuksulainen [at] ttl.fi 

Jaa sisältö somessa!