Tutkimuspäällikkö Virpi Kalakoskelle Eusebio Rial-González -palkinto

Palkinto jaetaan alalla merkittävää työtä tekevälle työterveyspsykologian ammattilaiselle. Palkinnon myöntää Euroopan työterveyspsykologian akatemia (European Academy of Occupational Health Psychology – EAOHP) yhteistyössä Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston (EU-OSHA) kanssa.
henkilökuva
Henkilökuva Virpi Kalakoski
Virpi Kalakoski
tutkimuspäällikkö

Virpi Kalakoski on sujuvan aivotyön ja kognitiivisen ergonomian asiantuntija ja psykologian tohtori. Hän on työskennellyt Työterveyslaitoksessa 15 vuotta.

Kalakosken tutkimuksissa on eritelty aivotyön osatehtäviä ja tilanteita. Tutkimukset ovat vaikuttaneet merkittävästi uusien työterveys ja -turvallisuusriskien tunnistamiseen ja hyvien käytäntöjen kehittämiseen suomalaisilla työpaikoilla. Kalakoski on osoittanut innovatiivisuutta yhdistämällä useita kognitiivisen psykologian, ergonomian sekä organisaatio- ja työpsykologian näkemyksiä.

–  On hienoa, että työn kognitiiviset tekijät on arvioitu tärkeäksi uudeksi avaukseksi työterveyden kentällä. Tämä rohkaisee työryhmäämme myös jatkossa kehittämään kognitiivista ergonomiaa eri aloilla ja yhdessä työpaikkojen kanssa, Kalakoski toteaa.

Kalakosken lisäksi vuoden 2022 palkinnon saa professori Johan Simonsen Abildgaard Copenhagen Business Schoolista.

Vuonna 2020 palkinnon vastaanotti Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Jukka Vuori.

Eusebio Rial-González -palkinto jaetaan edesmenneen työterveyspsykologi Eusebio Rial Gonzálezin kunniaksi. Rial González oli EAOHP:n perustajajäsen ja toimi EU-OSHAn ennaltaehkäisy- ja tutkimusyksikön johtajana.

Palkinnot jaetaan EAOHP:n konferenssissa Ranskan Bordeaux'ssa 6.-8. heinäkuuta.

Lue lisää

Avainsanat

Jaa sisältö somessa!