Sujuvan aivotyön käytännöt jakoon – Iisalmi näyttää esimerkkiä

Työterveyslaitoksen ja Iisalmen kaupungin yhteistyön parhaita oppeja sujuvasta aivotyöstä levitetään laajemmalle. Iisalmen tavoitteena on olla maailman ensimmäinen kiireneutraali seutukaupunki, ja nyt kaupunki jakaa oppejaan vertaiskaupungeilleen.
kuvituskuva: työntekijä keskittyy hiljaisen työn tilassa, ja ohi kulkee toinen työntekijä.
Henkilökuva Tiina Heusala
Tiina Heusala
kehittämispäällikkö

Iisalmen tavoitteena on olla maailman ensimmäinen kiireneutraali seutukaupunki. Iisalmi jakaa eteenpäin parhaita oppejaan ja haastaa mukaan myös muut seutukaupungit.

Työterveyslaitos on tehnyt syksyn aikana yhteistyötä Iisalmen kaupungin kanssa sujuvan aivotyön ja työhyvinvoinnin kehittämisen parissa. Iisalmi järjesti kampanjan, jossa kolme paikallista työyhteisöä – Ponsse, Normet ja Live Säätiö – osallistui Työterveyslaitoksen aivotyövalmennukseen.  

– Oli todella innostavaa valmentaa iisalmelaisia työyhteisöjä sujuvampaan aivotyöhön. On ihan uutta, että kaupunki ja siellä toimivat työpaikat haluavat yhdessä rakentaa arjesta tasapainoisempaa ja kestävämpää, sanoo aivotyövalmentaja, kehittämispäällikkö Tiina Heusala Työterveyslaitoksesta.

Aivotyövalmennus on konkreettinen työkalu työarjen sujuvoittamiseen, toimintatapojen parantamiseen ja samalla myös työhyvinvoinnin kehittämiseen.

Valmennus ei jäänyt vain siihen osallistuneiden työyhteisöryhmien hyödyksi: Valmennuksen opeista koottiin Monoa multitaskaukselle -työkirja, joka on veloituksetta kaikkien hyödynnettävissä. Kirjaa on saatavilla sekä sähköisenä että paperisena versiona.

– Toivoisimme, että työkirja löytäisi runsaasti käyttäjiä, sillä sille on ajassamme ehdottomasti tarvetta. Iisalmi haluaa olla kantamassa kortensa kekoon inhimillisten ongelmien ratkaisemiseksi, kertoo Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski.

– Kannustan seutukaupunkeja tarttumaan Iisalmen haasteeseen. Suuren ja jatkuvasti lisääntyvän tietomäärän kanssa työskentely on kuormittavaa aivoille. Ihmisen kokonaishyvinvointiin liittyvät tietotyön haasteet ovat globaaleja, ja kaikki työkalut, joilla niitä voidaan ratkaista, kannattaa hyödyntää, toteaa Tiina Heusala.

Tutustu

Lisätiedot

  • Tiina Heusala, valmentaja ja kehittämispäällikkö, Työterveyslaitos, p. 030 474 3056, tiina.heusala [at] ttl.fi  

Jaa sisältö somessa!