Yrittäjä, tutustu maksuttomiin oppaisiimme

Yrityksen menestyksen takana on hyvinvoiva yrittäjä. Työterveyslaitos on julkaissut useita yrittäjille suunnattuja oppaita ja tietopaketteja, jotka auttavat huolehtimaan omasta työhyvinvoinnista sekä yritystoiminnan muutoskyvystä ja menestyksestä. Tutustu valikoimaan ja valitse sinulle hyödyllisin!
Mies istuu keittiössä tietokoneen ääressä

Tähän uutiseen on listattu yrittäjille hyödyllisiä sisältöjä:

 1. Matkalla menestykseen | Työterveyslaitos (ttl.fi)
 2. Yrittäjän työkirja hyvään elämään | Työterveyslaitos (ttl.fi)
 3. Hybridiyrittäjän työkirja : Opas työelämän moniottelijalle (julkari.fi)
 4. YRITTÄJÄN DIGITIETO: Opas digiajan yritykselle | Työterveyslaitos (ttl.fi)
 5. Miten voit? -työhyvinvointitesti (ttl.fi)
 6. Johdetaan työkykyä mikroyrityksissä | Työterveyslaitos (ttl.fi)

1. Matkalla menestykseen -opas

Työn muutos voi tuoda haasteita yrittäjän arkeen. Kun muutoksen tekee näkyväksi, työtä ja yritystoimintaa on helpompi sujuvoittaa ja kehittää. Samalla pidetään huolta yrityksen taloudellisesta kannattavuudesta ja yrittäjän työhyvinvoinnista. Apuna tässä on Muutosvuoropuhelu-työkalu, josta on nyt muokattu yrittäjille sopiva versio: Matkalla menestykseen -opas.

Muutosvuoropuhelussa yrittäjä rakentaa kehityskartan avulla kuvan siitä, millainen nykytila on ja miten siitä mennään lähitulevaisuuteen.

TutustuMatkalla menestykseen | Työterveyslaitos (ttl.fi)

2. Yrittäjän työkirja hyvään elämään 

Yrittäjän työkirja hyvään elämään johdattelee pohtimaan hyvään elämään ja yrittäjyyteen kuuluvia asioita ja sitä, miten ne näkyvät arjessa. Työkirja auttaa vahvistamaan voimavaroja ja parantamaan hyvinvointia sekä tarkastelemaan yrityksen toimintaa. 

Työkirja sisältää tietoiskuja ja tehtäviä. Työkirjan tehtävät auttavat hahmottamaan nykytilanteesi ja ottamaan konkreettisia askeleita niissä asioissa, jotka lisäävät kokonaisvaltaista hyvinvointiasi. 

Tutustu: Yrittäjän työkirja hyvään elämään | Työterveyslaitos (ttl.fi) 

3. Hybridiyrittäjän työkirja: Opas työelämän moniottelijalle 

Tämä työkirja johdattelee sinua pohtimaan hyvään elämään ja yrittäjyyteen kuuluvia asioita ja sitä, miten voit huolehtia itsestäsi ja liiketoiminnastasi.

Hybridiyrittäjillä on vähintään kaksi työroolia: yrittäjä ja joku muu. Yleensä hybridiyrittäjä harjoittaa yrittäjyyttä päätoimisen palkkatyön ohessa. Tässä oppaassa hybridiyrittäjyydellä tarkoitetaan kaikenlaisten yrittäjyyden eri muotojen yhdistämistä erilaisiin toimeentulon lähteisiin, kuten palkkatyöhön tai opiskeluun. 

Työkirja tarjoaa ideoita ja kannustusta omasta hyvinvoinnistasi huolehtimiseen sekä työkaluja liiketoiminnan kehittämiseen.

Tutustu: Hybridiyrittäjän työkirja : Opas työelämän moniottelijalle (julkari.fi)

4. Yrittäjän digitieto: Opas digiajan yritykselle  

Yrittäjä – pohditko, vastaavatko yrityksesi tekniset ratkaisut tämän päivän vaatimuksia ja miten pääsisit alkuun yrityksesi digitalisoinnissa? Vai mietitkö, miten digitalisaatio vaikuttaa työhyvinvointiin ja osaamisen kehittämiseen?

Tietopaketti tarjoaa ensiaskeleet yrittäjän digiarkeen. Ota haltuusi vinkit, joilla lisäät tuottavuutta ja parannat työhyvinvointia digiajan yrityksessäsi pienin askelin. 

Tutustu: YRITTÄJÄN DIGITIETO: Opas digiajan yritykselle | Työterveyslaitos (ttl.fi)

5. Miten voit? -työhyvinvointitesti

Miten voit? -työhyvinvointitesti on osa Mielenterveyden työkalupakkia. Testin avulla selvität nopeasti työhyvinvointisi tilanteen ja saat neuvoja oman tilanteen ylläpitoon ja parantamiseen. Se on suunnattu työssä käyville, yrittäjille tai itsensä työllistäjille.

Testin avulla ymmärrät omaa tilannettasi paremmin ja saat konkreettisia vinkkejä parempaan työelämään.

Tutustu: Miten voit? -työhyvinvointitesti (ttl.fi)

6. Johdetaan työkykyä mikroyrityksissä 

Miten yrittäjän voi kehittää yritystään ja huolehtia henkilöstönsä työhyvinvoinnista? Tutustu keskeisiin teemoihin ja hyödynnä hyvät käytännöt eri toimialojen mikroyrityksistä. Sisältö on suunniteltu alle 10 henkilöä työllistäville yrittäjille. 

Oppaassa tarjotaan vastauksia kysymyksiin: Miten tunnistamme työpaikallamme työturvallisuuden kehittämiskohteet? Mitä voimme tehdä yhdessä työhyvinvoinnin, jaksamisen ja työkyvyn tukemiseksi? Miten varmistamme työnteon sujuvuuden ja toimivan yhteistyön yrityksessämme?

Tutustu: Johdetaan työkykyä mikroyrityksissä | Työterveyslaitos (ttl.fi)

Neljä henkilöä keskustelee seisten pöydän ympärillä.

Yrittäjä, kaipaatko tukea tilamuutoksessa? Etsimme yhteistyökumppaneita Uudeltamaalta

 • Työterveyslaitos suunnittelee uutta tutkimus- ja kehittämishanketta Hyvinvointia kestävistä työtiloista.
 • Hankkeen tavoitteena on tukea tilajohtamisen kehittämistä Uudenmaan työpaikoilla.
 • Etsimme yhteistyökumppaneiksi yrityksiä, joilla on tilatehokkuuden lisäämiseen tähtääviä muutosprojekteja käynnissä tai suunnitteilla.
 • Mukaan tulevilta yrityksiltä odotamme osallistumista asiantuntijoiden vetämiin työpajoihin ja verkostotoimintaan.
 • Vastineeksi yritykset saavat asiantuntijatukea ja käytännön työkaluja omiin tilamuutosprojekteihinsa. 
 • Kiinnostuitko? Ota yhteys: vanhempi asiantuntija Kaisa Wallenius, Työterveyslaitos,  +358 50 5145993, kaisa.wallenius [at] ttl.fi (kaisa[dot]wallenius[at]ttl[dot]fi).

Jaa sisältö somessa!